24.7.2019

Juttua parista kukasta

Saintpaulian juurrutus
Mietin keväällä, että olisi kiva hankkia itselle saintpaulia. Sainkin sellaisen maaliskuun alussa tuliaisena vanhalta likkakaverilta. Kasvi lakkasi kukkimasta, ja otin silloin siitä kolme lehteä juurtumaan. Elettiin huhtikuun loppua.

Katsoin oikein ohjeista, miten juurruttaminen tehdään. Pidin muutaman päivän muovipussia ruukun päällä, mutta otin pois. Pelkäsin lehtien homehtuvan tai mädäntyvän. Sen jälkeen kasvi sai vettä vaihtelevalla menestyksellä. Kolmisen viikkoa se oli ihan yksikseen Lapin reissun ajan. Muut kukat vein siksi aikaa tyttärelle hoitoon.
Kannatti odottaa
En sitten tiedä mitä tapahtui totaalisen kuivuuden aikana, mutta sen jälkeen vettä saatuaan kasvi lähti kasvamaan. Olin jo luovuttamassa, mutta onneksi kannatti odottaa.
Vanhakin nuortuu
Alkuperäisestä saintpauliasta nypin vanhoja lehtiä pois, ja nyt sekin on innostunut uusiutumaan. Täytyy jonain päivänä taas ottaa uusia alkuja kasvamaan. Yritän saada myös vanhan kasvin kukkimaan uudelleen. Lannoitus ja riittävä valon saanti ovat tärkeitä. Jossakin ohjeessa neuvottiin rutistelemaan multaa, jos ei muuten onnistu.
Toukokuun toka päivä
Nelisen vuotta sitten saamani orkidea jaksaa vaan kukkia. Tekee sitä suurimman osan aikaa vuodessa. Yllä oleva kuva on otettu toukokuun toinen päivä.
Orkidea nyt
Tänään otetussa kuvassa sama kasvi täydessä kukassa. On kyllä ihme kasvi. Vettä saa silloin tällöin, muutaman kerran olen antanut orkidealannoitetta. Kasvi on samassa alkuperäisessä ruukussa sekä mullassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti