18.2.2021

Tupsut lampaantaljajäljitelmästä

 

Katselin jo pitkään paikallisen myymälän valikoimia lampaantaljoista ja varsinkin niiden jäljitelmistä mielessäni tupsun teko. Heti kun näin jäljitelmistä tyrkyn, 2 kpl/10 €/, tartuin tilaisuuteen.

Mietin ensin, että onko taljan pohja liian paksua, mutta hyvin tupsun teko onnistui. Tein joskus tyttärelleni karvaisesta kankaasta penkkareihin kokopuvun. Ja voi sitä leikkuusutun määrää. Vahingosta viisastuneena leikkasin alapuolelta terävällä mattopuukolla pyöreän palan. Näin ei tullut juurikaan irtokarvoja eikä varsinkaan katkenneita sellaisia. Muistin sentään laittaa alle leikkuulaudan. (Kuvasta taitaa saada äkkiseltään vaikutelman päälakikaljun skalpeeramisesta.)

Pujotin ompeleet kaksinkertaisella kalalangalla reunoihin. Langan piti olla sen verran lujaa, ettei se katkea kovasta vetämisestä. Ennen tupsun sulkemista sujautin sen sisään pienen palan vaahtomuovia.

Ei huano! Tai sen tietää sitten käytön myötä. Tupsu on 100 % akryyliä. Pipot ovat Novitan Pyry lankaa, jonka koostumus on 80 % akryyliä ja 20 % villaa.

Myssyt täytyy vielä suihkauttaa päältäpäin tuoksuttomalla huuhteluaine/vesiseoksella mahdollisen sähköisyyden poistamiseksi.

 

2 kommenttia:

  1. Hei käsityöntekijä!

    Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F

    Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
    (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

    VastaaPoista