29.6.2024

Pieni muutos hellemekkoon

 

Ostin Tokmannilta edullisen hellemekon kolmisen viikkoa sitten. Katsoin heti jo ostaessani, että tulen sitä pienellä jutulla tuunaamaan mieleisekseni.

Pääaukon nauha, joka samalla toimitti myös olkaimien virkaa, oli minulle liian narumainen ja liukas. Katkaisin sen kahtia tasan saman pituisiksi pätkiksi ja otin ne mukaan uuteen viritykseeni. Päätin letittää tilalle kaksi uutta nauhaa leikatuista pätkistä sekä valkoisesta ja mustasta Novitan ontelokuteesta. Sattumoisin jälkimmäiset löytyivät jämälangoistani.

Pujotin letitykset pääntien aukkoon ja solmin ne olkapäiltä. Nyt kangas pysyy napakasti kankaassa kiinni eikä luista helposti. Nauhakuja oli onneksi sen verran leveä, että palmikko mahtui oikein hyvin siinä kulkemaan. Toinen pää täytyi tietenkin olla pujotuksen aikana ilman solmua.

Minulta on tulossa toinenkin päivitys hellemekon tuunaamisesta, jahka ehdin kirjoittamaan. Oltiin Lapissa noin kaksi viikkoa ja kesä on muutenkin puuhakasta aikaa. Lapin matkaa varten ostin puuvillalankaa Tres Liliumista ja nyt sitten virkataan väliajat puseroa.

Albumissani on lisäksi muutama muu tekemä juttuni. Ovat neuleita, joten ne tuskin ketään kiinnostaa näin helleaikaan. Ilmojen viiletessä sitten niistä lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti