13.10.2024

Neuletakki 2-vuotiaalle pojalle

 

Tykkään, kun taas on pieniä lapsenlapsia ja joille voi neuloa kaikkea kivaa. Kuvan neuletakin sain valmiiksi jo toukokuussa. En sitten julkaissut silloin siitä juttua blogiini, koska ei varmaan montaakaan olisi kiinnostanut helteellä lukea juttua villatakista!

Linkki aluperäiseen ohjeeseen löytyy jutustani. Muokkasin sitä vähän nappilistan osalta ja käytin ohjeesta poikkeavaa lankaa.

Takin neuloin Drops Daisy Uni Colour -langasta. Puikkosuositus langalle on 4. Neuloin ohjeen mukaan puikoilla 3½ ja resorit puikoilla 3. Kokeilin ensin nappilistan neulomista numerolla 3, mutta päädyin 2½ puikkoihin. Listasta tuli paljon nätimpi ja napakampi.

(Olen alkanut sileää neuloessa käyttämään nurjan puolen kerroksissa puolta numeroa pienempää puikkoa. Tätä sovellan just nyt pikkupojan villahousuihin. Työn jälki on parempaa eikä tarvitse käyttää sormivoimaa.)

Olin vähän varovainen ohjeen nappilistaa kohtaan, jossa käytetään painonappeja. Siksi halusin tehdä tavallisen nappilistan. Vähensin alla olevan ohjeen molempien etukappaleiden edustoista 6 silmukkaa suunnittelemaani nappilistaa varten. Poimin silmukat nappilistoja varten viimeiseksi. Jätin ohjeen sileän neuleen osion pois kohdasta "viimeistely". Napinlävet tein 2 silmukan levyisiksi ihan vaan sen vuoksi, että muita mielestäni sopivan värisiä nappeja lankakaupasta en löytänyt. Kaikenlaista muuta väriä ja mallia oli vaikka kuinka paljon. Langan väri vaan on vähän haastava.

Kuvassani on neule 2-vuotiaalle:  https://kotiliesi.fi/kasityo/neulonta/pikkukarhu-liikenteessa-ruskea-villatakki-napeilla-lapselle-ohjeessa-monta-kokoa/

Blogini on jäänyt taas viimeaikoina vähän huonolle hoidolle. Olimme elokuun lopussa Lapissa 10 päivää ja syyskuun lopussa olimme viikon Madeiralla. Kummallakin reissulla oli tietenkin käsitöitä mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti