14.2.2019

Herkut ruumiin runtelee...

Hetkellinen helpotus
Herkuttelu lähtee joskus lapasesta, vaikka kuinka järki sanoo, että vähempikin riittäisi. Sama homma käsitöiden tekemisessä. Kyllä täytyy opetella ihan vaan olemaan ennen kuin tulee pakko.
Yhden villasukan päässä on neulomiset neulottu vähäksi aikaa. Etusormeen alkaa muodostua arpikudosta langan kulun alta kuten myös nimettömän päältä. Leikattu käsineen sormi auttaa, ja siihen lisäsin vielä teipin lisäsuojaksi. Hiostava tuo on, mutta muuten ihan ok.

Stopin neulomiselleni tekee lopulta vasen ranne. Se on alkanut hieman oireilla, joten sen vuoksi on viisasta ottaa pieni breikki neulomisessa ennen kuin vaiva pahenee.

Asiasta herkutteluun. Otsikko on vanhan kansan viisaita sanontoja.
Minulla on paha tapa joskus tempaista herkkua kyllästymiseen asti. Itse en osta, mutta ukko tuo joskus kaupasta viikonlopuksi esimerkiksi juustonaksupussin, eli ihan turhaa syötävää. Jotta hän ehtii pitää puolensa, jaamme pussin puoliksi digivaakaa käyttäen. Nuoriso on naureskellut systeemiä, mutta meillä se toimii. Kun olen oman osuuteni popsinut, ei tosiaankaan tee mieli napostella vähään aikaan. Reilua vai mitä? Kerroin tästä naapureillemme, ja emäntä kertoi heidän tekevän samoin.
Aikaansaannoksia
Laskeskelin, että viimeisen kuukauden aikana olen muilta askarteluiltani neulonut villapaidan purkulangoista, itselle kolme paria villasukkia ja nyt miehelle valmistuu toiset sellaiset. Näitä ennen tuli jo neulottua kaikenlaista, joten ei ihme, että paikat vähän prakaa. Joku ei meillä ole hommissa, joten minun täytyy vielä ommella puseron kappaleet yhteen ja muutamasta sukasta päätellä langat.

Ensi viikolla on nuoriso hiihtolomalla ja ovat mökillä jonkin aikaa, joten enköhän saa muuta mietittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti