9.4.2019

Vanhoista tyynynpäällisistä kasseja

Polsterikangasta 
Lapsuudekotiani tyhjentäessä löysin pari todella vanhaa tyynynpäällistä. Kankaasta tehtiin aikoinaan patjanpäällisiä ja sisusta täytettiin oljilla. Sellaista patjaa kutsuttiin meillä päin polsteripatjaksi. Muistan hämärästi joskus nukkuneeni sellaisen päällä. Kangasta oli kait jäänyt yli patjasta, joten otin talteen pari siitä ommeltua tyynynpäällistä.

Päälliset olivat vähän villin kokoisia, joten kesti 10 vuotta keksiä niille uusiokäyttöä. Sisustukseemme ei oikein sovi tuon tyylinen kangas, ja sitäpaitsi yksi harhaostos tuollaisesta kankaasta punaisilla raidoilla odottaa vieläkin kaapin perukoilla käyttöön ottoa. Vertasin uutta tähän vanhaan kankaaseen, ja laadusta ei voida puhua edes samana päivänä. Kovin on uusi heppoisen oloista.
Pesun kautta käyttöön
Asiaan: Koska tyynynpäälliset olivat sopivan kokoisia, vahvistin saumat kolminkertaisella ompeleella ja kiinnitin kahvat yläreunaan. Ompelin ne samalla tavalla kuin eiliset farkkukassit. Kahvakangas on näissä vaan paljon ohuempaa.

Näitä ei todennäköisesti oteta kauppaan, vaan ne tulevat nuoremman miesväen käyttöön mökille saunakasseiksi. Tähän asti heillä on ollut siihen tarkoitukseen käytössä jos jonkinlaista pussukkaa.
Täytyy varmaankin ommella vielä pari kassia punaraitaisesta kankaasta naisväelle. Tai ihan miten vaan. En tunnusta olevani värirajoitteinen.

2 kommenttia:

  1. Hei. Kivoja kasseja! Sain tänään blogiini kivan haasteen. Haastan sinut mukaan, jos joskus ehdit kysymyksiin perehtyä. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ok. Käyn sivuillasi huomisen aikana tutkailemassa. Nyt rantasauna kutsuu.

      Poista