21.11.2019

Punaiset kohoneulepipot

Kohoneulepipot
Sain tyttäreltäni jemmastaan punaista Isoveli-lankaa. Neuloin siitä taas pari pipoa kun en muutakaan keksinyt tehdä saamastani määrästä. Malli on kiva ja työ etenee mukavasti paksusta langasta.
Neuloin edelliset syyskuun alussa ja kirjoittelin siitä tuolloin blogissani: https://merjee.blogspot.com/2019/09/kesalesken-kasityot.html

Ohje löytyy myös tästä: https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/kohoneulepipo-novita-isoveli

Alkuperäisen ohjeen mukaan neulottu pipo on hyvä 8-vuotiaalle tyttärentyttärelle ja ohjeeseen lisäämäni kahdeksan silmukkaa on sopiva määrä tyttärelleni.
Tupsun tein pienempään pipoon, isompi sai taas jäädä ilman.
Kävin jokin aika sitten tyttäreni perheen luona. Nuori neiti ilmestyi innostuneena ja kertoi hänellä olleen valkoinen pipo ensimmäistä kertaa koulussa päässään. Tyttö juoksi hakemaan muistiinpanonsa, jonka otsikossa oli "mummille tilaus". Neljä tyttöä oli tehnyt minulta pipotilauksen. Apua! Olin todella ikävässä tilanteessa. En voinut panna lumipalloa vyörymään. Jos vaikka olisinkin neulonut neideille ilmaiseksi pipon, niin ehkäpä juttu ei olisikaan jäänyt siihen. Laskua en tietenkään olisi voinut antaa.
Selitä siinä sitten pahoittamatta pienen mieltä. Sanoin sitten pähkäiltyäni, että en taida ehtiä. On nyt niin paljon muuta. Lupasin vielä keskustella äitinsä kanssa, joten kysele sitten häneltä vielä aamulla. Mietitään yön yli. Hyvin sujui mummilta vaikeitten asioitten ulkoistus, jeh!

2 kommenttia: