10.9.2019

Kesälesken käsityöt

Toivottu tupsu pipoon
Olin kesäleskenä puolitoista viikkoa mieheni ja pojan yhteisen kalareissun aikana. Vähän oli haikeaa itsellä, kun en lähtenyt mukaan, mutta ajattelin yksin olon tekevän hyvää ja mielikuvitukseni pääsevän valloilleen. Eli väärässä olin.

Asuin mökin sijaan kotona muutaman päivän ja siivosin talon kunnolla. Olihan se siisti muutenkin, mutta "nuohosin" kaikkea sellaista, mikä jää usein tekemättä.

Koska lähes kaikki viriketavarat ovat mökillä, yritin keksiä mukaani helpon käsityön. Päättämistäni helpotti paikallisen myymälän tarjous Isoveli-lankakeristä. Googlasin etukäteen ohjeita kyseiselle langalle, ja päädyin Novitaknitsin kohoneulepipoon.
Äidille ja tyttärelle
Koska kyseessä on naisen pipo, vein sen tyttärelleni. Hän tykästyi siihen, mutta niin tykästyi myös 8-vuotias tyttärentytär. Pipo oli ehkä hieman kireä tyttärelle, joten päätin neuloa hänelle vähän suuremman. Lisäsin ohjeen silmukkamäärään kahdeksan.
Tyttärentytär halusi tupsun, joten sellaisen hän myös sai. Kysyin kyllä ensin kaksikin kertaa, että onko ihan viisas lisäys? Pipo tupsulla ei mahdu pyöräilykypärän alle.
Ei iso ero
Olen opetellut hiljakseen neulomaan pyöröpuikoilla. Neuloin päähineet myös niillä. Siksi ei ollut kovin väliä silmukoiden lukumäärällä. Vasta kavennusvaiheessa jaoin sukkapuikoille silmukat tasan.
Silmukoiden lisäyksellä piposta ei tullut paljoakaan suurempaa, vaikka ensin se mietityttikin.
Olen tumpelo tässä hommassa
En vaan osaa neuloa ilman, etteikö reikiä tulisi ylivedettävän kavennuksen myötä. Vaihdoin sileän kavennuksen kohdassa puikot numeroa pienempään, mitä ohjeessa oli. Vaihto hiukan helpotti, eli reikiä tuli, mutta pienempinä.

Alemmassa kuvassa on päälaki neulottu pienemmillä puikoilla ja päättelylangalla pujotettu ne pienemmät reiät piiloon.
Parempi lopputulos
Ohje alkuperäiseen pipoon löytyy alta:

https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/kohoneulepipo-novita-isoveli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti