16.9.2016

Raumalainen sillitynnyri

Saunasuojaa ja alumiinimaalia

Tynnyri alkuperäisenä

Saimme mökkituliaisena kavereiltamme noin parikymmentä vuotta sitten Raumalla tehdyn käyttämättömän sillitynnyrin. Vanteet alkoivat siitä ajan saatossa ruostua ja sen kansi vähän vioittui kukkapurkin alustana. Ajattelin fiksata pytyn, mutta en kuitenkaan uskaltanut ottaa sitä käsittelyyn ilman isännän lupaa. Toivon myös, ettei lahjan antajat loukkaannu tästä.

Käsittelin puupinnan kolmeen kertaan värillisellä saunasuojalla ja vanteet ikiaikaisen vanhalla alumiinimaalilla. En ole koskaan tykännyt alumiinimaalista, mutta en halunnut vanteita mustaksikaan. Vaihtoehtoja tuntui olevan vähän.

Tynnyri on toimittanut meillä monta virkaa. Ensin se oli mökillä baarikaappina, sitten käsityöpiilonani ja ihan viimeiseksi sen päällä oli valtava kukka. Kukka muutti kotiimme ja nyt tynnyrin saa vanhin lapsenlapsemme yöpöydäksi mökkisänkynsä viereen. Sen sisälle hän voi jemmata kaikenlaista tarpeellista.2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen tynnyri. Mukava kun on ollut monessa käytössä.

    VastaaPoista
  2. Tynnyri on taasen toisenlaista käsityötä, jota myös meillä arvostetaan kovasti. Harva saa sillitynnyrin lahjaksi, joten lahjan antajien pitää tietää, että saajat ovat myös samalla aaltopituudella.

    Sinulta tulee mukavia kommentteja.

    VastaaPoista