26.3.2017

Kalavati keramiikkatyönä

Visioni oli taas hienompi kuin toteutus
Tein keramiikkakurssilla kalavadin. Vati on puoli metriä pitkä, joten siihen mahtuu mittakala ja se on minulle tärkeintä, muusta viis - mukamas.

Opettaja antoi vinkin, että koristele vati painamalla siihen kalanruotoja - hieno idea, siis ei kun pilkille! Ekalla reissulla sain ensin pienen siian. Niin pienen, että normaalisti olisin päästänyt sen takaisin kasvamaan. Mutta kun tuo saaliin saaminen on vähän tuurista kiinni, niin otin sen varmuuden vuoksi talteen. Sain vielä sen lisäksi pari ahventa.

Kypsensin kalat mikrossa ja sitten perkasin ne. Niistä tuli kuitenkin niin kypsiä, että ruodot lähtivät irti lihan mukana. Yritin painella niitä vadin pohjaan saadakseni aikaan edes jotakin kuviota, mutta se oli yhtä suttaamista. Ei auttanut muu kuin siivota jäljet ja peittää vati kosteana muoviin odottamaan seuraavaa pilkkireissua.

Seuraavalla kerralla sain pari ahventa. Nyt osasin kypsentää kalat varovaisemmin. Sitä ennen leikkasin kaloilta pään ja pyrstön irti. Laitoin päät, pyrstöt ja kypsät ruodot tasaiselle lautaselle ja sitten hela hoito pakastimeen. Niistä oli pienen pakastamisen jälkeen helpompi painella kuvioita saveen. Lasituksen alle ja kuvioiden päälle sipaisin mustan lietteen.

En saanut mitään siistiä jälkeä aikaiseksi, mutta onpa taas tullut kokeiltua jotakin minulle uutta.

2 kommenttia:

  1. Vau! Tosi hieno idea ja minulle kelpaisi juuri tuollaisena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siihen ainakin pitäisi kalan mahtua.

      Poista