3.3.2017

Värikokeiluja munankuorimosaiikkiin

Eggshell mosaic

Munankuorimosaiikki tuntuu tarjoavan loputtomasti erilaisia vaihtoehtoja ainakin esineiden väritykseen.

Vasemmalla olevan pahvirasian maalasin ensin pariin kertaan ohuesti valkoisella akryylimaalilla, sitten liimasin munankuoria pintaan ja lopuksi viimeistelin työn kauttaaltaan lakkauksella.

Mustikanvärisen mosaiikkikannen maalasin sekoittamallani akryylivärillä. Rasian maalasin ensin kauttaaltaan huonekalumaalilla mustaksi, joten sitä ei tarvinnut enää lakata kuin kannen munankuorien osalta.

Minulla näitä rasioita riittää, joten kokeilut jatkuu - vaan ei nyt ihan lähipäivinä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, Merja, olet munankuorimuusani! Meillä on innoittamanasi projekti kehitteillä: aiomme lapsenlapseni kanssa seuraavalla yökyläilyllä täällä mammilassa onnistua tekemään tyttärelle äitienpvlahjaksi koiranmuonapurkin munamosaiikilla hienoksi kampauspöytäpurnukaksi. Kuoria on jo pussillinen tiskattuna odottamassa aloitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukavaa, että olet innostunut asiasta. Tuota tiskaamista mietin, että olethan irroittanut kalvot kuorien sisältä? Ne saa "helposti" irti kuoria liottamalla jonkin aikaa. Kuorenpalojen liikuttelua liimapinnalla helpottaa cocktailtikut. Ovat oiva työkalu. Minulta voit aina kysyä, jos on tarvis.

      Poista