7.3.2017

Ufoista eroon

Taas on ollut sellainen päivä, että siivoilin pois epämääräisiä käsitöitteni alkuja. Ufoiksihan noita kutsutaan. Niitä on ehtinyt kertyä jokunen ns. ruuhkavuosieni aikana.

Kuvan neulepuseron alun riistin kerille. Siinä oli jo takakappale valmiina ja etukappale melkein. En millään pysty muistamaan, millaisella ohjeella olisi pitänyt jatkaa. Luulen, että ohje oli ihan omasta päästä keksitty. Lankapussista löytyi myös jokunen koirankarva. Koiria meillä ole ollut enää pian yhdeksään vuoteen.

Toisessa pussissa oli pelkkiä siniharmaita lankoja puseron verran. Jos en ole niistä tähän päivään mennessä saanut mitään aikaiseksi, niin kerät joutavat SPR:n Konttiin. Joku muu voi tykätä langan väristä ja materiaalista. Niissäkin näkyi olevan markka-aikainen hinta, joten ei ihan uusia kaappitilan rosvoja.

SPR:n Konttiin aion viedä myös mm. käyttämättömän puseron, ehjät farkut sekä kirppikseltä myymättä jääneitä kankaita. Niistäkin kankaista olen joskus suunnitellut tekeväni jotakin.

Vielä jäi 7-veljeksestä neulottu villatakki. Siitä puuttuu vain nappilistat, että semmoset oikeen. Toinen ufo on jämälangoista neulottu pusero. Siitä puuttuu enää toinen hiha. Niin ja ne mun villahousut. Pitäisi niissä ommella kappaleet yhteen. Kaapista löytyy myös teinitytön neulepusero. Siinä on kaikki muut valmiina, paitsi pieni kirjailu on jäänyt vähän kesken. Tytär on jo keski-iän kynnyksellä ja tyttärensä päiväkoti-ikäinen, joten kotiväki taitaa kulkea pian vaaleanturkooseissa sukissa. Aa että...

2 kommenttia:

  1. Voi miten coolisti osaat hyvästellä noita kertymiä, Merja! MInulta se ei tahdo onnistua. Ongelma ei niinkään ole se, että mitähän tuosta tekisin, kuin se, että koskahan tuosta tekisin. Juuri tänään googlailin bonzopaksuja lankoja virikkeeksi ajatuksena neuloa jotain. Ajattelin keriä erilaisia lankoja yhteen bonzolangaksi, jota voi sitten neuloa tosi paksuilla puikoilla. Vanhoista farkuistakin toiset tekevät vaikka mitä. Pitäisihän sitäkin harrastaa. SPR jää nyt joatin vaille, kun en millään pysty eroamaan ufoista lanka- ja lumppulaareissani. Ihailen sinua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauan nuo ufot minunkin nurkissa pyörivät. Minua helpotti todella paljon, kun sain tehtyä inventaarion tavaroistani. Turkoosin puseron purin alkutekijöihin ja sukkamaakari tytär saa langoista osansa. Violetin puseron purkulangoista neulon itselle puseroa. On vaan pirullisen värinen lanka, koska se imee kaiken valon ja siksi iltamyöhäisellä on vaikeaa neuloa kuviota.

      Poista