20.3.2016

Munankuorimosaiikkia pääsiäiseksi


18 munankuorimosaiikki-munaa

Ostin styroksmunia paikallisesta miljoonan tavaran marketista mielessäni kokeilla munankuorimosaiikkia niihin. Kananmunan kuorista olin liottanut jo aikaisemmin kalvot pois ja kuoret olivat kuivuneet käyttöä varten.


Pistin vanhoja ohuita sukkapuikkoja muniin ja tökkäsin ne styroksiseen kranssin pohjaan. Näin niitä oli helppo käsitellä, kun otti aina yhden kerrallaan työn alle. Puinen grillitikkukin kävisi siihen tarkoitukseen. Sukkapuikosta jäi vaan pienempi reikä niihin. Pohjamaalasin munat vesiliukoisilla akryyliväreillä.


Värien kuivuttua liimasin Erikeeperillä munankuorien palaset paikoilleen. Liikuttelin niitä cocktailtikulla, jos ei ihan heti mennyt kohdilleen. Munat ovat aidon kokoisia, joten niihin oli helppo liimata kuoren palasia.


Ensin hioin munien pinnat hienolla hiekkapaperilla. Myös pinnat maalasin akryyliväreillä. Töpsyttelin maalattua munaa talouspaperin palalla. Lopuksi lakkasin ne kahteen kertaan vesiohenteisella värittömällä kalustelakalla.


Kuvan munissa on vielä hieman nihkeä pinta. Parin päivän päästä ne näyttävät jo paremmilta, kun lakkaavat kiiltelemästä. Tytär "tilasi" nuo jo itselleen, mutta en luvannut kaikkia antaa. Minulla on jo mielessä astia, johon ne asettelen. Tekisin lisää, mutta taisin ostaa viimeiset munapussit kaupasta.

Näitä munia voi mielestäni pitää esillä muulloinkin kuin vain pääsiäisenä. Makuasia tietenkin.

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoselta hommalta. Pitänee laittaa korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 2. Olen aina tykännyt kaikesta krakkeloituneesta pinnasta. Munankuorimosaiikista saa lähes saman vaikutelman. Itse tässä vielä harjoittelen ja uusia ideoita sekä tekniikoita kehittelen. Eikun kuoret talteen - muista liottaa kuoret ja sen jälkeen poistaa kalvot.

  VastaaPoista
 3. Hei! Saisiko tuota viimeistä kuvaa käyttää pienen kirjaston tapahtumamainoksessa (Joensuun seudulla), jos blogisi mainitaan lähteenä? Kuva ei tulisi nettiin tms., vaan ihan paperiseen lehdykkään, jossa on kevään tapahtumamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ole hyvä vaan. Kiitos kiinnostuksesta.

   Poista