16.2.2018

Virkattu hartiahuivi synttärilahjaksi


Äidilläni on tänään syntymäpäivä ja kuinka ollakaan, sain aamulla lahjani valmiiksi.

Virkkasin äidilleni NAKO Lame Fine-langasta hartiahuivin. Siitä tuli vähän fiinimmän näköinen, koska langassa kulkee mukana hieno hopealanka.

Samanlaisia huivin virkkausohjeita löysin muitakin, mutta itse otin ohjeen sivulta: http://arkimamma.blogspot.fi/2013/05/koukuttava-huivimalli.html

Digitaalivaaka oli taas hyvä apuväline langan menekkiä laskiessa. Virkkasin kerroksia sen verran, mitä keristä enää sai. Punnitsin kerän ennen kerroksen virkkausta ja heti sen jälkeen. Näin pystyin lopulla langalla räknäämään, montako kerrosta vielä saan tehtyä. Näin ei tarvinnut jo aloittamaani purkaa.
Kuljetin lankoja kerrosten päissä, joten huivissa ei tarvinnut päätellä montaakaan lankaa. Reunan viimeistelin virkkaamalla siihen mustalla langalla kiinteitä silmukoita. Koska värejä on kolme, ei tarvinnut miettiä seuraavaa väriä. Se oli jo valmiiksi kerroksen päässä.

On kyllä sen verran koukuttava ohje, että taidan jatkossa päästä monesta jämälangasta helposti eroon. Huivia oli helppo virkata ihan telkkuakin katsellessa. 

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Kohta kuulen,mitä saaja tuumaa.

  VastaaPoista
 2. Virkkuusissa5.4.2022 17.37

  Satutko muistamaan, paljonko sulla meni tuohon lankaa (grammoissa tai kerissä)? Löysin varastoistani kerän mustaa ja kerän harmaata Nako Lame Fineä ja yritän hahmotella, miten suuren työn niistä saa (yht. 200g).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli muistaakseni kolme kerää ao. lankaa ja virkkasin niistä kustakin kolmesta eri väristä kokonaiset viimeiset kerrokset. Lankaa jäi todella pienet nyssykät. Huivi on äidilläni ja tuon tekemisestä on jo jonkin verran aikaa. Uskon kuitenkin, että muistan oikein.

   Poista