9.3.2018

Myssy jämälangoistaMinulla on entuudestaan kolme pipoa. Yhteen niistä nuotio on sulattanut muutaman reiän. Lempimyssyni, viininpunaisen, olen perinyt anopiltani. Pipo ei ole mikään uusi - anoppi poistui tästä maailmasta vuonna -95. Tällä pipolla kuljen pilkillä ja pimeässä lenkillä. Yleensä käytän pantaa.
Nyt tuli myssylle tarve! Siis sellaiselle, jota ei tarvitse hävetä.
Komppasin taas jämälankalaatikkoani etsien sellaisia lankakeriä, joista saisin aikaiseksi lämpimän myssyn. Värit pitäisi myös sopia talvitakkeihini. Myssyn pitäisi olla kaksinkertainen, että olisi lämmin.

Aloitin neulomisen pyöröpuikolla ja Nalle-langan jämällä. Kerän loputtua vaihdoin 7-veljekseen. Neuloin sillä ensin sileää ja vaihdoin lopuksi oikein-nurin resoriin. Päälipuolelle käännettävään resoriin löysin valkoista pörrölankaa. Sillä neuloin myös loput piposta. Nurin neulotut raidat on jostakin 80-luvun lankajämistä. Juuri sellaisista, ettei tiedä mihin ne käyttäisi.
Silmukoita oli pyöröpuikolla 112. Lopussa ihan arviolta kavensin päälaelta sen verran, että sain ommeltua sen kiinni nätisti. Loput silmukat neuloin sukkapuikoilla.

Joskus sitä onnistuu ihan vahingossakin. Myssy istuu tukevasti eikä silti nuole päätä. On myös paljon hienompi, mitä kuva antaa ymmärtää. Nyt minulla on vertailupohjaa, joten neulon varmaan joskus toisenkin myssyn samalla kaavalla.
Kuvan kolmas päähineeni on ostos myyjäisistä. Se on kierrätystavaraa, eli tehty vanhasta kaulaliinasta. En mene se päässä "ihmisiin". Sillä saa ihan riittävästi huomiota tutuissa  kaveriporukoissakin. Hauska idea kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti