8.7.2018

Virkattu selkäreppu

Virkattu tytön selkäreppu
Virkkasin selkärepun juuri 7 vuotta täyttäneelle tyttärentyttärelle. Malli on itse keksitty ja virkattu kaksinkertaisesta puuvillalangasta. Lanka löytyi omista jemmoista. Virkkuukoukku oli numero 4 repun osalta, hihnat virkkasin numeroa pienemmällä koukulla. 

Reppu on virkattu kiinteillä silmukoilla, paitsi kuvio, joka on  virkattu palmikkosilmukoilla. Pääliläpän kuvio on "tasaiset marjat". Kuvioiden ohjeet on Virkkausmallien käsikirjasta.

Vaikka minulla on nappeja aivan valtavasti, niin en sitten työhön sopivaa löytänyt. Päällystin napin resoripalalla, joka edes hiukan sointui repun väriin.
Renkailla hihnojen säätöä sopivaksi
Minulla sattui olemaan värittömiä lenkkejä. Niillä saa säädettyä hihnoja sopivan mittaisiksi. Jätin hihnojen langat vielä päättelemättä, koska aion vielä tarkistaa niiden pituudet antaessani repun lapsenlapselle. Jos on reilusti liian pitkät, voin hyvin purkaa muutaman kerroksen.
Vierellä A4 antamassa perspektiiviä
Yläkuvassa on virkatut kappaleet. A4-lehtiö on antamassa perspektiiviä repun kokoon. Syvyyttä työssä on 8 senttiä.

Kyllä tyttö oli eilen kovasti mielissään, kun näki tekeillä olevan työn. Oli kyläilemässä mökillä. Valmiin repun näkeminen ei toivottovasti ole pettymys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti