26.9.2020

Puolukkahulluutta

 

Vaikka olin jo keittänyt 18 litraa puolukkahilloa perheen tarpeisiin, niin pitihän sitä vielä yllytettynä mennä metsään poimimaan lisää marjoja. Meidän perheessä molemmille lapsille riittää pieni purkki talveksi, joten ukon kanssa syömisurakkaa riittää. Toisaalta, hillo säilyy ja onneksi on kellari. Ja ensi vuoden sadostahan ei ole takuuta.

Viimeisestä ämpärillisestä tein tuoremehua sitruunahapolla. Ohje oli muistaakseni Marttojen sivuilta. Mäskistä tein hyytelöä liivatteella. Siitä sain idean netistä. En tiedä vielä, miten sose tulee hyytymään. Mielestäni mehusta tuli ohjeen mukaan hieman liian makeaa.

Totuus on vähän toisenlainen kuin ylimmässä kuvassa, heh. Mies on innokas kokkailija, ja olen aina neuvonut häntä, että tavarat voi laittaa paikoilleen sitä mukaa kun homma etenee. Ei jää kaaosta kerralla siivottavaksi ja mahtuu sekaan tekemään hommansa. Eipä mennyt minultakaan ihan putkeen tällä(kään) kertaa. 

Ensimmäisessä puolukkaerässä oli hieman puoliraakoja joukossa. Hyvää hilloa niistä kuitenkin tuli. Viimeisestä ämpärillisestä pakastin muutaman kipposen talven varalle.

Täytyy nauttia syksyn hienoista päivistä ja mennä vielä sienimetsään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti