11.7.2021

Puhtaat matot ja Murphyn laki

Puhdas taas

Pesin keskiviikkona noin seitsemän tuntia hetekoiden päällä painepesurilla mattoja. Osa niistä oli äitini ja poikani. Mattoni kuivuivat nopeasti, joten tein mökillä suursiivouksen jo torstaina. Mietin urakan jälkeen, että kuinkahan kauan matot pysyvät lattioilla puhtaina. Yleensä meillä sattuu heti joku kömmähdys, ja parhaillaan keittiön matto on ollut puhtaana parisen tuntia. Upouutta mattoa lattialle laittaessani funtsin, että tuolle nyt ainakin joku vahinko käy.

Lähdin mieheni kanssa siivouksen jälkeen vetouistelemaan järvelle. Saalistakin vähän saatiin ja mies jäi rantaan perkaamaan kaloja. Tuli sisälle kilonen hauki koukussa. Onneksi kala oli ilman sisälmyksiä, vaikkakin vielä vähän verinen.

Minä häsläämään, että älä seiso siinä puhtaan maton päällä! Kalasta tippuu likaa matolle! Hän teki äkkikäännöksen ja hauki putosi loivasta koukusta keskelle uutta mattoa. Voi saakuti kun kirosin, että oikein nelisen tuntia oli puhdas matto lattialla. Olin helkutin vihainen.

Kerroin puhelimessa sivulauseena asiasta pojalle ja en voinut muuta kuin alkaa makeasti nauraa. Kerrottuna tapaus alkoi tuntua yhä enemmän koomiselta. Ei taitanut ymmärtää, mitä hauskaa kalan tippumisessa oli.

Ihmettelen vaan, että miten taas tiesin etukäteen...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti