7.10.2022

Puolukkatuoremehua urakalla

Meille ei tule tänä syksynä enää marjan marjaa. Olen keittänyt mehuja toistakymmentä maijallista puutarhan sekä luonnon antimista. Pakastimeen ollaan ostettu 25 kg mansikoita. Ollaan poimittu 6 ämpärillistä mustikoita, 8 puolukoita sekä yksi ämpärillinen villivadelmia. Pakastimet ovat täyttyneet marjoista sekä pyytämistäni ja keittämistäni ravuista. Seuraavaksi pitää kait ryhtyä käyttämään niitä.

Puolukkatuoremehua tein lähes 40 litraa ohjeella www.Kotikokki.net. Tuoremehua ovat toivoneet lapsemme perheineen ja itsekin tykätään kovasti. Ne juodaan ensimmäiseksi pois koska säilyvyys ei ole taattu pitkäksi aikaa. Meillä tosin viime vuonnakin vielä jouluna mehut olivat juomakunnossa.

Juttelin tuoremehun valmistamisesta kälyni kanssa ja valitin siivilöimisen olevan aikaa vievää hommaa. Siivilöin marjat kahteen kertaan isosilmäisen vanhan valoverhon läpi. Hän kertoi siivilöivänsä marjat vain mehumaijan ritiläosassa.

Hyvä idea, mutta jatkojalostin sitä kuvassa olevalla konstilla. Laitoin marjat maijan reikäosaan ja siitä ohjasin harsokankaalla päällystetyn sihdin läpi. Tällä konstilla tuli mehun valmistus nopeammaksi vs. vanha systeemini ja lopputulos oli yhtä kirkasta mehua kuin ennenkin.

Emme mieheni kanssa kaikkia mehuja eikä marjoja itselle otettu kuten myöskään rapuja, vaan jelpattiin vähän lapsia. He kyllä tykkäisivät käydä metsässä ja kerran ehtivätkin, mutta aina ei ole siihen mahdollisuutta.

Nyt odotellaan suppilovahveroiden kasvamista. Olivat viikko sitten vielä ihan pieniä. Haastetta niiden löytämiseen lisää puista pudonneet lehdet, mutta onneksi tiedetään mistä etsii.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti