20.10.2024

Luffasaippuoita sekä pyykkietikkaa

 

Tein viime jouluksi eri tuoksuisia luffasaippuoita oikein urakalla. Sienet tilasin netistä kuten myös saippuat, mineraalivärit sekä eteeriset öljyt.

Saippuat leikattuani ja palojen ollessa vielä vähän pehmeitä, tein neulepuikolla niihin reiät naruja varten. Osa naruista oli kiinni sienissä ja käytin ne uudelleen. Loput narun pätkät löytyi makramee töiden ylijäämästä.

En muista tarkkaa ohjetta, mutta sen muistan, että piti juoda muutama puolen litran tölkki juomaa, jotta saatiin saippuamuotit. En kylläkään juonut kaikkia itse. Olisi ollutkin aika urakka. Aloitin tosin jo hyvissä ajoin.

Yläkuvassa vasemmalla ylhäällä tuoksuna on laventeli, niiden alla omena. Oikealla ylhäällä on sitruuna. Alla oikealla on vegaanisia ja tuoksuttomia saippuoita. Punertavissa on vain vähän väriä.

Alakuvassa on laventeli, sitruuna sekä appelsiini.

Saippuoissa on värieroja, koska sekoitin värit itse. Ostin siis vain päävärit. Vain punaista kahtena eri sävynä, eli kylmänä sekä lämpimänä.

Kun saippua on käytetty, voi sientä käyttää muiden saippuoiden alustana. Saippuaa voi käyttää myös ihoa hierovana välineenä.

Saippua on kiva pieni lahja esimerkiksi opettajille, työkavereille tai miksipä ei kenelle vaan.

Koska minulla on vieläkin eteerisiä öljyjä, päätin tehdä itse pyykkietikkaa. Ohje löytyi netistä.

Lasisessa pullossa on 4 dl etikkaa, 1dl vettä sekä eteerisiä öljyjä noin 20 tippaa. Nyt on omenan tuoksuista. Edellisen tein appelsiinin tuoksuiseksi. Pulloa pitää ravistaa ennen käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti