13.5.2015

Kaappien kevätsiivous

Muoviset  pyörälliset säilytyslaatikot kausitavaroille
Viimeistään näihin aikoihin olisi korkea aika tehdä vaatekaapeille kevätsiivous, ainakin täällä etelämpänä, pelkästään jo sen vuoksi, että talvivaatteet vievät uskomattoman paljon tilaa verrattuna kevät- ja kesävaatteisiin. Siivoamalla ja järjestelemällä saadaan väljyyttä kaappeihin huomattavasti enemmän. On myös hyvä aika tehdä inventaario kesätamineista, ettei tule ostettua turhaan lisää. Esimerkiksi loppukesän alennusmyynneistä on voinut hankkia tavaraa varastoon, eikä sitten enää muistakaan, mitä tuli ostettua.

Tässä pienessä sisävarastossa käytettiin hyllyn alusta hyvin hyödyksi. Pyörällisiin muovilaatikoihin pakattiin talviasusteet ja sellaiset vaatteet, joita ei tarvitse ripustaa vaatepuille. Jos kylmä yllättää, niin täältä on helppo hakea tarvitsemansa. Nämä laatikot ovat maksimikokoa, jotka sopivat tähän tilaan. Talvihaalarit pakattiin suurempaan kannelliseen laatikkoon ja se vietiin ulkovarastoon kesän ajaksi.

Ei kannata hankkia liian pieniä säilytyslaatikoita, koska suurempiin sopii paremmin tavaraa. Täytyy tietenkin käyttää omaa harkintaa siinä, mihin tarkoitukseen sen laatikon ostaa. Minulla on aina IKEA:n paperinen mittanauha lompakossani, joten mittaa ei tarvitse erikseen muistaa ottaa mukaan. Olen sitä jonkin verran tarvinnut, kun olen jotakin tietyn kokoista tavaraa myymälöistä etsinyt. Kannattaa siis ennen kauppaan menoa mitata tila, johon säilytyslaatikon hankkii ja ottaa lähtiessä mittanauha mukaan ostoksille. Joissakin myymälöissä mitta on ollut "kiven takana". 

Pahvilaatikotkin sopivat yhtä hyvin tähän käyttöön. Päihin kannattaa merkata laatikoiden sisältö, koska niiden lävitse ei näe. Jos tykkää nätistä, niin jo pelkästään päihin liimattu päädyn kokoinen tapetin pala tai muu kiva kuva piristää yleisilmettä mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti