4.5.2015

Pieni siivouskomero

Siivouskomero ei paljoa tilaa vie. Tämän komeron sisäsyvyys on 30 cm, ja sinne mahtuu myös pölynimuri oikein aseteltuna. Kaikille mahdollisille ripustettaville on oma koukku seinässä ja laatikoissa säilytetään tilpehöörit. Ovikorista löytyy siivousliinat.


Tässä kaapissa säilytetään vain yleissiivousta varten hankittuja pesuaineita. Pyykinpesuaineet ja wc:n puhdistusaineet ovat puolestaan omassa säilytyksessä kylppärin kaapissa. Näin välttyy turhalta etsimiseltä ja tarvittava on lähellä. 

Melko pienellä pesuainevalikoimalla pärjää kodin siivouksessa, joten ei kannata hankkia niitä varmuuden vuoksi tilaa viemästä. Ennemmin kannattaa päivittää kauppalappua, eli kirjata ylös tarpeet, ja mieluummin vähän ennen tavaran loppumista. Tämä pätee kaikkeen muuhunkin kodin ostostarpeeseen.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on nyt uudessa kodissa niin pieni siivouskaappi, että pitää karsia siivousvälineitä. Onko sinulla suositella mitään tiettyjä siivousliinoja tai monikäyttöisiä pesuaineita? Karsia pitäisi ainakin puolella nykyisestä määrästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä minulla juuri ole ihmeempiä pesuainesuosituksia. Ostan nykyisin vain tarpeeseen ja ihan vaan taviskaupasta, eli aina kun vanha on loppumassa - sitten vasta uutta tilalle. Erikoisliina kannattaa ostaa lattianpesua varten, varsinkin jos on kyseessä laminaattilattia. Pyyhkimeen minulla on kotona kuin mökillä Sinituotteen vaihtovarsi, johon voi vaihtaa työkalun tarvittaessa. Olen ostanut joskus staattisia kestoliinoja, joilla on helppo sutaista pölyjä pinnoilta. Erikoisliikkeistä voi toki ostaa pesuaineita ja ovat hyviä varsinkin tuoksuyliherkille. Useat niistä ovat tiivisteitä, joten periaatteessa tarvitaan kaksi pulloa. Annostelussa täytyy olla tarkkana. Itsellä on desinfiointiainetta laimennettuna suihkepulloon. Alunperin pesuaine on ostettu erikoisliikkeestä saunatiloja varten.

      Poista