16.12.2015

Ohje kahvipussikranssiin

Kranssi Presidenttikahvin päällipusseista kultahelmillä


Pohjaksi leikkaan styroksirenkaan, jonka ulkohalkaisija on lautasen kokoinen, eli dia 24 cm ja sisäpiiri "pullatassista", dia 17 cm.  Styroksi on 5 cm vahvaa. Tähän työhön käy hyvin myös kaupan valmis styroksipohja. Olen joskus sellaistakin käyttänyt. Meillä on vaan jäänyt rempasta paljon pohjamateriaalia.

Kranssiin menee noin 25 kahvipussia ja yhdestä saa 20 palaa (yhteensä 500), kun leikkaa ensin reunojen liimaukset pois. Palat ovat neliöitä, noin 6 x 6 cm, jotka kierrän terävän tikun nokkaan kiiltävä puoli sisälle käärittynä, kastan nirkon liimaan ja tökkään palan vähän matkaa styroksin sisälle. Kannattaa pitää liimaamisessa vähän paussia, jotta työ ehtii välillä vähän kuivahtaa. Kyllä sen tauon paikan sitten huomaa, jos on tarvis. Riippuu materiaaleista. Helmiä liimailen tunnelman ja värin mukaan ja valotkin voi niihin virittää. Jos haluaa kranssin ulkoterassille, kannattaa käyttää rakennusliimaa.

Kankaasta ja poistokirjoista olen tehnyt kranssit samalla systeemillä. Pokkarista saa aika hyvän kokoisia paloja, kun leikkaa sivun kuuteen osaan.

Olen kirjoittanut ohjeen myös facebook-sivuille ryhmään "kahvipussien uusi elämä".

Minulla on nyt kranssikiintiö kahvipusseista totaalisesti täynnä ja seuraavaksi aion keskittyä sisustusjuttuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti