12.2.2016

Jemma

Kirjaan mahtuu hyvin vaikkapa karkkipussi

Päällimmäinen kirja kuvassa vielä kesken

Tein pari vuotta sitten ala-asteikäiselle tyttären pojalle joululahjaksi vanhasta kirjasta jemman. Kirja on kirjaston poistomyynnissä ollut lakikirja. Toisen kuvan kirjoista pidin itselläni. Valitsin molemmat teokset vahvuuden perusteella.

Päällystin jemma-kirjan vanhalla tapetilla ja sen päälle liimasin kontaktimuovin. Tämä kannattaakin tehdä aivan ensimmäiseksi. (Sisäpuolen päälliset viimeistelin samalla tavalla viimeisenä työn vaiheena.) Seuraavaksi liimasin takakannen kiinni viimeiseen sivuun. Sen jälkeen sivelin liimapinnan sivujen ulkoreunoihin samalla tarkistaen, että kirja pysyy ryhdissä. Sitten koversin kolon ja tasoitin reunat. Liimasin siveltimellä kolon sisäpinnan, joten siitä tuli siisti ja tiivis. Jemma-sanan kirjoitin Wordilla. Leikkasin kirjaimet irti ja liimasin ne kontaktimuovin alle.

Parempiakin työkaluja tekoon varmaankin on, mutta itse leikkelin reiän kirjan sisään terävällä mattopuukolla. Liiman kannattaa antaa kuivua välillä työn edistyttyä. Muitakin työjärjestyksiä varmaankin on, mutta itse tein kuten kirjoitin. Melko työläs homma, mutta lahjan saaja oli iloinen, joten työ oli vaivansa väärtti.

Julkaisin tämän jo silloin, kun nämä tein, Fb-ryhmässä "Vanhasta uutta kierrättämällä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti