20.2.2016

Munankuorimosaiikkia

Kirppislöytöjä
Päätin kokeilla itsekseni tehdä munankuorimosaiikkia. Lainasin kirjastosta aiheesta tehdyn kirjan, kuinkas ollakkaan, nimeltään "Munankuorimosaiikki". Siitä löytyy hyvät ohjeet tekemiseen. Koska esittelen ensimmäistä tekelettäni, en ryhdy neuvomaan.
Kirjassa vinkattiin, että hyviä materiaaleja voi löytää vaikkapa kirppiksiltä. Siispä poikkesin Nakkilassa vammaisten kirpparilla ja löysin edukkaasti pinnoiltaan ja malleiltaan sopivat harjoitusalustat, eli vaasin savesta, jonka pinnalla ei ole lasitusta sekä suurehkon puuvadin.

Tiedä sitten, tuleeko töistä parempia kuin alkuperäiset ovat, mutta enpä korkealta putoa.

Koska meillä ei ole mitään vihreää, päätin kokeilla maalata värin piiloon ihan mustalla spriitussilla. Suuaukon peitin maalarinteipillä. Siihen ei munankuori tarttuisi kuitenkaan lasituksen takia.
Liotin ensin kuoret miedossa saippuavedessä, jotta sain sisältä kalvon irroitettua. Huuhtelin ne lävikössä ja annoin kuivua. Sivelin vaasiin pienelle alueelle kerrallaan vesiliukoista liimaa ja painelin munankuoret pintaan.

Vaasin suuaukon väri on haastava, joten päätin jättää kuoret maalaamatta.
Liiman kuivuttua hioin pinnan hiontapaperilla ja lakkasin vesiliukoisella kalustelakalla. Kuvassa vaasi on vielä tuoreessa lakassa, joten saumat tulevat jäämään paremmin näkyviin.


Seuraavaksi otan käsittelyyn puuvadin. Laitan siitä sitten kuvia. Seuraavaksi kuitenkin tehdään munakasta, että saadaan niitä kuoria. 

Joka tapauksessa, kirjaa kannattaa tutkia tai käydä aiheesta kurssin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti