21.4.2016

Munankuorimosaiikkia vaalealla pohjalla


Harjoitteluni munankuorimosaiikilla jatkuu jälleen. Löysin ulkovarastosta vanhan kukkaruukun suojuksen, jonka maalattu pinta oli rähjääntynyt käytössä. Vain sisusta on lasitettu ja siksi kunnossa. En ole tuosta kipasta tykännyt oikeastaan koskaan, joten minulla ei ollut tässäkään mitään menetettävää.
Peitin kullanvärisellä tussilla maalatut kuviot, jonka jälkeen pyyhkäisin paikoitellen pintaa asetonilla.
Liimasin munankuoret suoraan lasittamattoman ruukun pintaan, annoin liimauksen kuivua, hion kuoret ja lakkasin pinnan parilla kerroksella kalustelakkaa. Kuoret jätin luonnollisen väriseksi. Lopputulos on mielestäni keväinen.
Kokeilin mosaiikkia myös astiaan, jossa on joskus ollut jouluaiheinen kukka-asetelma. Tämä myös on pyörinyt varastossa. Nyt sekin pääsi kokeiluprojektiini.
Jätin pinnan käsittelemättä ja liimasin siihen suoraan munankuoripalat. Pinta oli karheahko, joten siinä oli melko vaikeaa liikutella paloja paikoilleen.
Olisin voinut jättää myös tämän astian pinnan värjäämättä, mutta koska olin kokeilemassa tekniikoita, niin käytin värinä sekoittamaani harmaata akryyliväriä. Karkeaan pintaan tarttui sitä enemmän kuin munankuoriin. Pinnan lakkasin parilla kerroksella kalustelakkaa.

Nyt on ystäväni vanha suuri puuvati odottamassa munankuorimosaiikkia pintaansa. Yritän parhaan kykyni mukaan ottaa väritoivomuksen huomioon. Meinaan, jos osaan. Siitä sitten myöhemmin... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti