16.4.2016

Vanha liikelahja peittyy munankuorilla

Vanha liikelahja

Pohjamaalaus meneillään

Nurkista löytyi vanha liikelahjana saatu puuvati, jolle en löytänyt käyttöä. Ensin aioin pitää sitä pannunalusena, mutta päätinkin taas harjoitella munankuorimosaiikin tekoa. Yksi syy harjoitteluun oli myös sellainen, että töitäni haluttiin kansalaisopiston kevätnäyttelyyn havainnollistamaan, millaista on munankuorimosaiikki. En sitten tiedä, oliko töistäni enemmän haittaa kuin hyötyä tunnettuuden tekemisessä.

Maalasin ensin vatin mustalla Helmi-kalustemaalilla. Väri piti sekoittaa myymälässä, koska maalia löytyy vain valkoisena. Valitsin työhön puolihimmeän vaihtoehdon. Maali kuivui suhteellisen nopeasti, mikä on hyvä juttu silloin, kun pitää maalata esine useammalta puolelta. Pintaan sudin taas akryyliväriä ja viimeiseksi vesiohenteista kalustelakkaa.

Seuraavan munankuorimosaiikkityön aion tehdä kokeilumielessä valkoiselle pinnalle. Varastosta löytyy kalustemaalin jämäpurkki, jonka aion hyödyntää. Munankuoria onkin taas kertynyt lisää kiitettävästi.

2 kommenttia:

  1. Olen kerännyt munankuoria ja miettinyt kuinka voisin niitä käyttää. Kiitos tästä!!

    VastaaPoista
  2. Olen käyttänyt tuoreita munankuoria, keitetyt ovat vielä testaamatta. Muista liottaa kuoret ja sen jälkeen poistaa kalvot. Sitten vaan uusiakin ideoita keksimään.

    Munankuoret voi maalata lähes millä vaan. Vesivärikin käy hyvin näihin. Kuten olen maininnut, harjoittelen vasta itsekin.

    VastaaPoista