3.6.2016

Munankuorimosaiikkia lahjarasiaan

Ylioppilaalle vihreää
Meidän porukka menee huomenna ylioppilasjuhliin onnittelemaan nuorta sukulaismiestä. Päätin perheeni puolesta, että rahalahja ojennetaan tällä kertaa pahvirasiassa, jonka kannen peittää munankuorimosaiikki. Ei ainakaan vielä tullut vastaväitteitä, joten uskalsin poiketa perinteisestä kortti-linjasta. Tykkään kylläkin kovasti onnittelukorteista, mutta mennään nyt tällä kertaa tällä systeemillä. Olen kuitenkin tätä mosaiikkijuttua harrastanut sen verran vähän, ettei kukaan ole vielä käskenyt lopettaa. No - enpä korkealta putoa, jos saaja nakkaa paketin roskiin, mutta toisaalta, heillä arvostetaan itse tehtyä.

Näprääminen jäi vähän viime tinkaan, mutta eiköhän rasia ole huomenna jo ihan kuiva. Kuvasta huomaa, että lakka on vielä yhdestä kohtaa nihkeää. Laitoin sitä kannen reunaan reilusti, että ei sitten munankuoren palat irtoa kantta avattaessa ja sulkiessa.

Naurattaa itseänikin joskus omat touhut. Naapurit ja sukulaiset tuovat kahvipusseja, munakennoja ja nyt munankuoria. Tytär näki minulla talouspaperi- ja vessapaperihylsyjä. Kysyi, että tarvitseeko noitakin alkaa kerätä? No ei, niitä kertyy omastakin takaa. Osan maalasinkin jo mustaksi samalla, kun tarvitsin tähän työhön mustaa akryyliväriä. Katsotaan nyt, mitä saan niistä aikaiseksi. Rasian pinnan lakkasin taas kalustelakalla. Decoupage-lakkaa maltan käyttää vain hennompiin töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti