22.8.2016

Jokapoika-lakanakangasta riittää

Retroverhot joutaa kirppikselle
Tänään sataa kaatamalla, etten taida päästä kokemaan rapumertojakaan säätiedotuksen mukaan ennen iltapäivää. Maalaushommat joutuu myös unohtamaan tältä päivältä. Siispä ajattelin tehdä jotakin muuta hyödyllistä.

Meillä on tällä hetkellä muotoonommellut aluslakanat finito. Yksi on sängyssämme, pari on unohtunut Lappiin ja "nuoriso-osastollamme" on pari käytössä. Yksi jouti betonitöihin, koska oli risa. Froteisia en enää sänkyyni huoli.

Koska meillä on Jokapoika-lakanakangasta enemmän kuin tarpeeksi, päätin ommella siitä petariimme ns. pussilakanan. Kangas on 165 cm leveää joten sen pitäisi riittää. Tuskailua petarin ujuttamisessa tulee ihan varmasti, mutta toivottavasti onnistun.

Pussialuslakanasta tuli paksu mönkki, ja täyttää sujuvasti pesukoneen. Eipä tuo silti haittaa. Valkoista likapyykkiä, joka kestää kuuman pesuohjelman, tulee meillä  liian vähän.

Ompelin myös muutaman tyynyliinan. Minä en oikein kestä katsella, jos petivaatteet ei mallaa toisiinsa. Sen vuoksi luonnonvalkoinen sopii niin monen kanssa yhteen. Lisäksi lakanakangas tulee joka pesukerran jälkeen vielä vaan valkoisemmaksi.

Kuvan vanhoista, 70-luvun loppupuolen kolmesta pitkästä verhosta, olen kauan suunnitellut ompelevani pari pussilakanaa siten, että alapuoli olisi valkoinen. Kolmannesta ompelisin tyynyliinoja. Kangas onkin vain 145 cm leveä, niin taidan antaa olla. En viitsi ruveta kikkailemaan kangaskaistaleilla ja jos tekisin niistä vain tyynyliinoja, kyllä silmää särkisi. Ei meillä ole mitään, joka noihin sopisi. Taidan kiikuttaa ne kirppikselle. Minulla olisi muitakin verhoja sekä mattoja, joita en tule enää ikinä tarvitsemaan, joten voisin taas välillä tyhjennellä varastoja.

Noita mattoja on kertynyt vähän samalla tavalla kuin nappeja, eli perintönä monelta mummulta.

2 kommenttia:

  1. Mäkin huomasin että meillä alkaa olemaan pussilakanat finiitto.
    Ja pienemmät lastenlapset ovat kasvaneet jotenka he tarvitsevat jo isompia lakanoita.

    VastaaPoista
  2. Niin se vaan menee, että suuri osa vuodevaatteistamme alkaa olla tiensä päässä. Ompelin tänään kymmenen tyynyliinaa. Meillä on täällä mökillä seitsemän normikokoista vuodetta pedattuna plus yksi lastensänky, joten tarvetta löytyy.

    VastaaPoista