14.8.2016

Sytykeruusuja urakoimalla


Kuten olen jo aiemmin maininnut, käytän kananmunakennot hyväkseni todella tarkkaan. Munien kuoret joutavat mosaiikkitöihin ja kennot sytykeruusuihin.

Eilen mietin, että pitäisiköhän sytyttää tuli mökkihellan pesään, mutta sen sijaan kaivoin kaapista villasukat jalkaani. Heti tuli lämpimämpi olo. Samalla havahduin, että voisin tehdä sytykeruusuja "hyvän sään" aikana. Meillä sytytetään pesät pääasiassa enää niillä. Jotkut kaverimme myös keräävät meille munakoteloita ja kynttilän pätkiä. Ovat saaneet sitten toisinaan vastalahjaksi sytykeruusuja.

Istuin eilisen illan telkkaria tuijottaen ja ruusuja värkkäillen. Tänään aamulla saivat steariinikasteen. Kastan vain kertaalleen, koska ohuemmalla kerroksella olevat syttyvät mielestäni paremmin.

Meidän ystäväpiirillämme on jo kaikkea, joten vien näitä joskus tuliaisiksi. Valitsen kauneimmat ja asettelen ne nätisti esimerkiksi johonkin kivaan lasipurnukkaan taikka pussukkaan. Ovat hyvä lisä muun viemisen kera ja saajat ovat olleet tyytyväisiä. Lasipurkin voi viedä vaikkapa lasinkeräyspisteeseen tyhjentymisen jälkeen.

1 kommentti: