28.6.2017

Ulkostusta

Hirvensarvet päätyä koristamaan
Yritin löytää ulos tehdylle sisustamiselle vastikesanan. Ulostamista tai ulkoistamista en kyllä suostu käyttämään. Olkoon jatkossa käyttämäni sana "ulkostus". Parempi sana olisi ollut mielestäni "pihastus", mutta sen niminen puutarha-alan yritys on olemassa Kaarinassa - löysin googlaamalla. Jos löytyy parempia sanoja, niin olisi kiva tietää.

En ole koskaan ollut erityisen ihastunut sarviin enkä täytettyihin eläimiin sisustuksessa. Ymmärrän niitä metsästäjäkodeissa, mutta en ostaisi itselle. Meillä on pyörinyt edesmenneen appiukon ampuman hirven komeat sarvet varastossa melkein 40 vuotta, ja ovat todellisuudessa tuotakin vanhemmat. Suostuin, että mökin miehet voivat ripustaa sarvet seinälle yksinkertaista päätyä koristamaan. Itse asiassa ehdotin sitä alunperin itse. Jotenkin ne sopii mielestäni Lapin maisemiin.

Mökkinaapuri varoitti, että sarvet maistuvat oraville. Ystävä öljysi ne vesiliukenemattomalla värittömällä terassiöljyllä, joten niiden pitäisi ainakin maistua pahalle. Jos syövät, niin eipä sille sitten mitään voi.

1 kommentti:

  1. Hienot hirvensarvet olette saaneet appiukolta. Haluaisimme myös löytää seinällemme sarvitrofeen, mutta emme ole sellaista vielä löytäneet. Mietimme myös, että käyttäisimme sellaisen valmistamiseen esimerkiksi kuolleena löytyneen eläimen sarvia. http://www.hohkuri.com/

    VastaaPoista