8.1.2018

Siivouspäivä ja puhtaat matot

Jostakin kumman syystä meillä matot likastuu, vaikka asutaan ukon kanssa kahdestaan ja kengät riisutaan eteiseen. Ne ei tosin likastu enää siihen malliin, kuin joskus lemmikkien ja pienten lasten aikaan.

Vaihdoin jouluksi puhtaat matot lattialle. Merkkaan aina heti maalarinteipin palalla niistä sen puolen, jota en ota käyttöön. Sitten kun matto likastuu, käännän puhtaan puolen päällepäin ja merkkaan likaisen puolen. Näin matto ei ole pitkään yhtäaikaa "puolipitoinen" molemmilta puolilta.

Joskus tuntuu, että puhdas matto vetää heti magneetin tavoin vahinkoja itseensä. Näin nytkin! Tein uuden vuoden bileisiin creme bruleeta ja säilöin siitä jääneet munanvalkuaiset jääkaappiin. Kannellinen kippa putosi jääkaapista ja sisusta levisi tietenkin puhtaalle matolle. En sitten saanut hepulia, koska tämä pudottaja oli ahkeroinut jälkien siivoamisessa. Ja minähän TIESIN jo henkisesti varautua, että jotakin sattuu.

2 kommenttia:

  1. Näin meilläkin menetellään mattojen kanssa. Varmaa on jotta heti kohta käännettyäni maton tiputan itse matolle jotain tai mies läikyttää kahvinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syödään iltapalaa usein telkkaria katsellessa. Takuuvarmasti joku broilerin maustettu ja punainen siipipala putoaa mattolle. Myös minulta.

      Poista