10.8.2018

Helppo vetoketjun vaihtaminen


Saksille töitä
Kelpaa minulle
Siivosin kaappiani ja löysin vanhan, mutta lähes käyttämättömän laukkuni. Siitä oli vetoketju mennyt rikki ja sen vaihtaminen vaikutti vaivalloiselta. Vetoketjun purkamisen myötä olisi mennyt myös terereunus, joka olisi pitänyt ommella samalla kertaa takaisin. Siksikin työ oli jäänyt tekemättä.
Sitten muistin, että jossakin oli vinkki vetoketjun vaihtamisesta ja vanhan alta pois leikkaamisesta. Eikun tuumasta toimeen - saksin vanhan vetskarin hampaat veke ja ompelin uuden vanhoihin saumoihin kiinni. Lopputulos kelpaa minulle, ja paljon kiitoksia vinkistä! Joskus sitä vaan niin urautuu, ettei itse tule ajatelleeksi kaikkia vaihtoehtoja.

Vetoketjun löysin hamstratuista varastoistani. Se on tosin jakkumallia, eli aukeaa molemmista päistä. Neuloin vaan päät kiinni niin, että toimivat kuten pitääkin. Neuloin molempiin päihin myös nahan palaset.

Vastedes muistan, että kassia ei pidä sulloa liian piukkaan tavaraa. Edellinen vetoketju remahti juurikin tuosta syystä. Olin menossa jazzeille, ja mukaan piti nyt ainakin yksi viinipullo mahtua sekä ylimääräinen pusero ja sadeviitta. No, jazzeille ei enää saa viedä omia puteleita.
Meikkipussin sisältöä voisin myös karsia. Se vie laukussani liikaa tilaa, ja kolme neljäsosaa meikeistä on ihan turhaan mukana. Joskus tuntuu, että siellä on enemmän väriä kuin kassissani, jonka kanssa käyn taidekerhoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti