11.7.2020

Koukun koolla väliä

Ostin ennen Lapin reissua pieneksi matkatyöksi 7 veljestä lankaa tarkoituksenani aloittaa torkkupeiton virkkaus lukiota aloittavalle lapsenlapselle. Valitsin väreiksi kolme harmaan eri sävyä sekä mustan. Tähän peittoon ei löytynyt jämiä kuin pariin lappuun.

Uskoisin harmaan eri sävyjen olevan turvallinen valinta, koska ne eivät tietääkseni tule pois mallistosta. Aion ostaa uusia lankoja aina tarpeen mukaan, ja harmaat ovat olleet olemassa niin kauan kuin muistan. Jos värit jäävät pois, niin työtä on helppo jatkaa muilla väreillä. Täytyy tehdä pitkän tähtäimen suunnitelma, koska en ole torkkupeiton tekoa aikatauluttanut.

Aloitin ensin virkkauksen 4 numeron koukulla, koska kuvittelin käsialani olevan edelleen tiukkaa - sain aikaiseksi löysän lapun. Vaihdoin koukun 3½ numeroiseen ja heti näytti paremmalta. Kuvasta huomaa selvän eron, myös koossa.
Peiton alkua pojalle
Niin siinä vaan kävi, että reissussa en virkannut palaakaan. Oli totaalinen "ilmastonmuutos". Kuvan lappuset olen saanut aikaiseksi sadepäivien ansiosta.
Tyttärentyttären torkkupeitto on vielä osin kesken lappusten yhteen ompeluksissa, ja en halunnut ottaa niin suurta työtä mukaani. Nuorimman lapsenlapsen peitto on höyryttämistä vaille valmis.
Toivottavasti näistä ei tule lapsille riesa, eli eivät voi kohteliaina tai tunnesyistä hävittää tai piilottaa. Täytyy annettaessa muistaa asiasta muistuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti