30.12.2020

Lahjapusseja minäkin

 

Joulu ja viikonloppu sujuivat mukavasti perheen kesken. Oltiin pääasiassa mökillä. Kivaa oli, ruoka ei loppunut kesken ja lautapelitkin kaivettiin taas esiin.

Aattona lapsenlapset tiesivät heti, kuka oli torkkupeitot virkannut. Nuorimmaisella oli joulupäivänä mökille tullessaan mukana lahjapussi täynnään tavaraa. Ehkä se ei sitten mene kiertoon ensi jouluna.

Edessä vasemmalla on ommeltu pussi kangaskaupan loppuunmyyjäisistä ostamastani verhokapan palasta. Kolme kirjavaa kangasta taitaa olla samaisesta kaupasta. Valkoiset pussit ovat enstex kangasta. Sitä on minulla paljon, ja olenkin joutunut tosissani miettimään, mihin sitä voisin hyödyntää.

Valkoisiin lahjapusseihin liimasin kuvat kangaskaupasta ostamallani tarranauhalla. Sitä myydään metritavarana.

Näin toimin: Ensin leikkaan kuvan kankaasta noin suurinpiirtein. Sen silitän kiinni liimapintaan. Silityksen jäleen leikkaan kuvan ääriviivoja myöten. Vasta ennen pohjakankaalle kiinnittämistä silitysraudalla poistan alapuolen paperin.

Raudan ja kuvan väliin kannattaa ottaa, ainakin ensimmäiseen silitysvaiheeseen, jokin ohuehko riepu, ettei rauta tahriinnu liimaan.

Aion kyllä jatkossakin hyödyntää tilkku- ja nyörivarastojani lahjapussien tekoon. Voittaa paketoinnin mennen tullen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti