14.2.2021

Neuletakki viimeinkin valmis

 

Kirjoittelin tänne joskus, että en osta seuraavia lankoja varmuuden vuoksi, vaan etsin ensin neuleohjeen. No, löysin ohjeen ja ostin siihen mustaa 7 veljestä lankaa. Ohje oli simppeli, mutta kun aloin neuloa sitä, hommasta ei tullutkaan mitään. Tiesin miten pitäisi neuloa, mutta kaavio ei matsannut työn edetessä mitenkenkään. Toisekseen, luovutin jo langan värinkin vuoksi. Olipa todella järkevää ostaa mustaa lankaa syksypimeällä. Valitsin siis toisen vielä simppelimmän mallin. Muuten olisi mennyt hermot kerroksia laskeskellessa.

Mallin löysin novitaknitsin sivuilta ja sen nimi on Viheriö-villatakki.

Kitisin kappaleiden yhteen ompelemisen kanssa. Sekin oli pirullista puuhaa, mutta onneksi keksin kuljettaa hakaneulaa ompelemisen edellä. Pysyin sen avulla paremmin "ruodussa".

Meinasi tulla uskon puute nappeja valitessa. Onneksi kuitenkin löytyi takkiin sopivat runsaasta jemmastani.
En minä muutenkaan ole innokas kappaleiden yhteen omppelemiseen. Sen jälkeen kun sain ekan neulottua, neuloin jo toisenkin neuletakin. Minulle oli jäänyt kolmea eri harmaata ja mustaa, joista sen tein. Valkoinen 7 veljestä kerä oli naapurilta lahjoitus.
 
Neuloin myös kolme myssyä, joista kirjoittelen myöhemmin. Yhdestä puuttuu vuori ja kahdesta tupsu.

Neuloin myös muutamat villasukat. Tällä kertaa Nallesta. Joskus vaan on tilanteita, jolloin kaipaa ohuempia sukkia.

 
Ehdin aloittaa myös uuden neuletakin tekemisen. Kerrankin tulee jotakin väriä vaatekaappiin. Neulon tämän samalla ohjeella kuin mustan takin. Viihdyn reilussa mallissa, joten nyt tiedän, mitä valmistuu.

Niin, ja on minulla yksi neulepusero odottamassa kappaleiden yhteen ompelemista. Ollut varmaankin pari vuotta. Jep!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti