4.6.2022

Kuolinsiivousta

Ollaan hävitetty kotia muutama kuukausi. Lapsille jaettu tavaraa, joka on kelvannut, mökille tuotu joitakin itselle tärkeitä asioita. Melko vähän kuitenkin. Ainoa huonekalu, jonka otin itselle, on jalkarahi. Kaikki muu suurinpiirtein meni lapsille. Ovat perintökaluja. Sohvakalusto, jenkkisänky ja verhot vietiin kierrätyskeskukseen. Paljon myös myytiin kirpparilla.

Mies on säilyttänyt mökkiremontistamme vanhat kaapin ovet. Ovat lähes samaa sarjaa makuuhuoneen jo rakennetujen komeroiden kanssa. Hän rakensi yläkaapit lipaston päälle vanhoja osia hyödyntäen.

Keskimmäinen kaappi on täynnä valokuvia. Niitä riittää, ja ovat pääasiassa otettu ennen kännykkäkameraa. Lapsille jaoin suuren osan otoksista, jotka kuvittelin olevan heille tärkeitä. Ekassa kaapissa on tyynyliinat sekä pienet pyyheliinat. Tärkeille papereille löytyy myös paikka. Aika pieneen kuitenkin mahtuu omakotitalon tavarat. Tosin vielä löytyy siivottavaa. Inhokkejani, eli sängynaluslaatikoita, ollaan ostettu kolme.

Tärkeimmille valokuville piti keksiä paikka. Se löytyi yläkertaan vievästä portaikosta. Sommittelin kuvat ensin lattialle ja otin niistä valokuvan. Oli siten helppoa asetella ne seinälle. Helppoa ja helppoa, taitaapi kuvien takaa löytyä muutama ylimääräinen naulan reikä. Siitä ei kerrota.

Kirjoja on tullut kerättyä muutama sata, enkä olisi uskonut niistä aiheutuvan ongelmia. Nyt niitä on nurkat piukassa. Näissä kuvissa ei tosiaankaan ole kaikki. Suuren osan ottivat lapset, yhden kirjasarjan vein paperinkeräykseen, kannet joutuivat roskikseen. Muutama kirjoista päätyy Lapin mökille. Kierrätyskeskus voisi olla joistakin kiinnostunut, eli täytyypi kysellä.

Otsikosta huolimatta ei olla tiettävästi edes kovin sairaita. Ennen pääsiäistä sairastuttiin koronaan, ja nyt vasta tuntuu minulla maku- ja hajuaistit palautuneen. Nämäkin oireet vaihtelevat lähes päivittäin. Muuten selvittiin pienellä nuhalla ja köhällä ilman kuumeilua. Tuo hajuaistin menetys oli joissakin kohtaa ihan ok, mutta säkäkokin kokeellisessa keittiössä makuaistin menetys ei sitä sitten ollutkaan enää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti