4.7.2022

Lapsenlapselle virkattu vaunupeitto

Meille syntyi juhannusaaton alla neljäs lapsenlapsi. Tiedossa oli, että poika on tulossa, ja on ne kaikki vaan niin ihania.

Vaunupeitto valmistui jo kesäkuun alkupuolella, ja kaikessa hötäkässä unohdin ottaa siitä valokuvia. Kysyttyäni tuleva miniäni otti muutaman kuvan, joista yllä pari otosta.

Peiton koko on noin 70 x 90 cm. Lanka on Novitan Wolly Woodia. Siinä on 70 % modaalia ja 30 % merinovillaa. Lankaa kului vajaat puoli kiloa. Peiton virkkasin muistaakseni kuuden numeron koukulla. Tein aluksi kaikenlaisia kokeiluja eri koukuilla ja malleilla. Tässä jutussa ohjeeni onkin vain viitteellinen.

Peitto on virkattu kaksinkertaisella langalla. Malli on 1 ks, 1 kjs siten, että seuraavan kerroksen ks tulee edellisen kerroksen kjs:aan. Ensimmäinen ja viimeinen kerros ovat kiinteitä silmukoita.

Peitosta tuli pehmeä ja valmistui nopeasti. Näin helteellä miettii, että olisiko kannattanut tehdä yksinkertaisella langalla, mutta tulee ne kylmätkin vielä. Peitto olisi joka tapauksessa kesällä liian kuuma.

Seuraavaan projektiin on jo langat valmiina, eli vauvalle olisi tarkoitus tehdä merinovillasta neulehaalari. Sain kälyltä arvokkaat langat lahjana, joten täytyypi hyödyntää ne.

Miehelle neuletakkia en luvannutkaan ennen loppusyksyä. On nyt niin "ihanassa" vaiheessa, eli toiselta puolelta puuttuu enää nappilista. Herää itselle vankka epäilys työn valmistumisajankohdasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti