13.11.2023

Valepalmikkopipo Hygge Woolista


 


Aloitin neulomaan palmikkopipoa Hygge Woolista, mutta ensimmäisen apupuikkoyritelmän kohdalla lopetin siihen. Sitten muistui mieleeni valepalmikko, jota tyttäreni käyttää usein sukanvarsissa.

Jotakin ohjeen tapaista tähän blogiini rustasin, jos vaikkapa joitakin sattuu kiinnostamaan.

Sininen Hygge Wool on nimeltään Sola. Ilmeisesti ihan samaa ei enää saa, koska lanka oli alelaarissa. Punertava lanka on väriltään Flamingo. Sammutin valot alempaa kuvaa ottaessa, joten väristä saa siten paremman kuvan.

Tarvitaan pyöröpuikot (40 cm) sekä sukkapuikot nro 8. Loin ensin 65 silmukkaa pitkille puikoille, eli minulla oli yhdessä kiinni nrot 3 ja 5. Ohuemman otin pois. Sitten aloitin työn suljettuna pyöröpuikolla. Aloituksesta tuli näin napakka.

Minulla oli työtä varten kaksi 100 g kerää pipoa kohden. Sinisävyistä jäi reilun metrin verran, Flamingon punaista vain puolisen metriä. Jos on epävarma kahden kerän riittävyydestä, niin joustinneuleen korkeutta voi hieman lyhentää.

OHJE:

Luo 65 silmukkaa ja neulo suljettuna neuleena *3 nurin, 2 oikein*. Toista *-* kerroksen loppuun. Kun työ on 10 cm, vaihda joustinmalli, eli aloita kerros *3 oikein, 2 nurin*. Toista *-* kerroksen loppuun. Neulo näin vielä 3 kerrosta. (Valepalmikkokuvio on jaollinen viidellä.)

  1. krs: Aloita valepalmikko: *Nosta silmukka neulomatta, neulo 2 oikein, vedä nostettu silmukka kahden neulotun yli, neulo 2 nurin*.  Toista *-* kerroksen loppuun.
  2. krs: *Neulo 1 oikein, tee langankierto takaa eteen, 1 oikein, 2 nurin*. Toista *-* kerroksen loppuun.
  3. krs: *Neulo 3 oikein, 2 nurin.* Huom! Neulo langankierto kiertäen oikein, eli lanka takaa. Näin ei tule reikää keskelle palmikkoa. Toista *-* kerroksen loppuun.
  4. krs - 5. krs *Neulo välikerrokset 3 oikein, 2 nurin*. Toista *-* kerroksen loppuun.

Toista kerroksia 1-5, kunnes työ on noin 28 cm korkea ja siinä on 5 kokonaista valepalmikkokuviota.

Aloita kavennukset kohdassa, missä aloitat kuudennen valepalmikkokuvion langan kierrolla.

*Neulo 1 oikein, tee langankierto takaa, 1 oikein, 2 nurin yhteen*. Toista *-* kerroksen loppuun.

*Neulo seuraava kerros 3 oikein, 1 nurin*. Toista *-* kerroksen loppuun.

*Neulo 2 oikein yhteen, 1 oikein, 1 nurin*. Toista *-* kerroksen loppuun.

*Neulo 2 oikein yhteen, 1 nurin*. Toista *-* kerroksen loppuun.

*Neulo 1 oikein ja 1 nurin yhteen.* Toista *-* kerroksen loppuun.

Viimeisessä kerroksessa sovita lankoja puikoilla siten, että saat 1 oikein, 1 nurin yhteen. Lopputulos on näin nätimpi.

Lopussa on puikoilla yhteensä 13 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se esimerkiksi neulalla silmukoiden läpi, kiristä reikä umpeen ja päättele työ nurjalle.

HUOM! Ohje poikkeaa "virallisesta" kuviosta, koska yleensä siihen tulee välikerrokset 3-4. Paksusta langasta ajattelin valepalmikon olevan nätimpi yhdellä lisäkerroksella, joten tämä on vain minulla kuten muillakin makuasia ja oma silmä ratkaisee halutun korkeuden.

Toivottavasti myös kuva kertoo pipon vaiheista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti