25.4.2015

Lipastojen kunnostus

Naapuri oli heittämässä pois kuvan lipastoa. Kysyi ohimennen, että olisiko tarvetta. Itse asiassa oli.

Meillä avautuu lattian alla olevan kellarin luukku lähelle seinää ja tämä kaluste on juuri oikean kokoinen, jotta lattiakansi mahtuu vielä aukeamaan.
Hioin ja maalasin mööpelin Empire-maalilla. Laatikkojen kiskojen päällipuolelle hankasin kynttilää ja laatikkojen uriin suihkautin ULKONA silikonia. Nyt kulkee... Siihen olisi riittänyt pelkästään steariinikäsittelykin.

Meillä on mökin olohuoneessa valkoinen IKEA:n kirjoituspöytä mustine vetonuppeineen, joten nämä IKEA:n vetimet sopivat hyvin laatikostoon ja muuhun huoneeseen.
Eteisen lipasto on ollut myös joskus lakattua mäntyä paksuine nuppeineen. Koska se oli pelkkää puuta, ei sitä raaskinut poiskaan heittää. Maalasin myös tämän kalusteen valkoisella Empire-maalilla.

Koska ulko-ovi aukeaa ihan lipaston vierestä, olen sijoittanut tasolle kukkapurkkiin muratin. Kasvi ei ole pienistä vedoista moksiskaan, koska se pärjää myös ulkona jopa pienillä pakkasilla.


Myös tämä kuvan lipasto on mäntyä, eli samaa sarjaa kuin edellinenkin. Sen olen maalannut valkoisella kuultomaalilla, joten se ei ole ihan tasaisen värinen. Väri ei tyylillisesti haittaa, koska kaluste on alunperinkin tarkoitettu eri huoneeseen. Nupit vaihtamalla sain uutta ilmettä myös tähän.

Laatikoita pois ottaessa ne kannattaa numeroida esimerkiksi alapuolen pohjaan. Näin samat laatikot osataan laittaa takaisin samoille paikoille. Usein vanha lipasto on jo mukautunut malliinsa ja eri järjestys ei välttämättä toimi yhtä hyvin kuin vanha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti