13.11.2016

Lankatarjous vei voiton


Paikallisessa tavaratalossa oli lankatarjous Novitan Lumo-langasta, eli kaksi 150 g kerää maksoi 12 euroa. Näin tuon tarjouksen myymälässä monta kertaa ja ajattelin, että en osta, en tarvitse, kunnes sitten retkahdin ja tulin kotiin parin ihanan kerän kanssa. Itse asiassa säästin tuolla päätöksellä "vaivaiset" puolitoista euroa. Rahaahan sekin on, mutta kannattiko ostos loppujen lopuksi? Nyt sitten pitää keksiä langoista tekemistä. Sanonta, "mennään p...e edellä puuhun", kolahti kohdallani jälleen kerran.

Vyötteessä on pipon ja kaulahuivin ohje, mutta päätin kokeilla ihan jotakin muuta. Aloitin kaulahuivin tekemisen leveämmästä päästä virkaten pylväs plus kaksi ketjusilmukkaa -mallilla, eli helpommalla ei tosiaankaan voi virkata yhtään mitään. Kavensin joka kerroksella kummastakin reunasta ruudun verran. Äitini ihastui konstailemattomaan ja pehmeään huiviin, joten ajattelin antaa sen hänelle joululahjaksi.

Nyt vaihteeksi neulon kaulahuivia, joka onkin kohta valmis. Langasta saa valmista aikaan nopeasti, koska suositeltu puikkokoko neulomiseen on numero 7.

2 kommenttia:

  1. Noin isolla puikolla valmistuu mukavan nopeasti tehtävät. Kivan värinen toi lanka.

    VastaaPoista