14.11.2016

Verhojen ompelupäivä


Tein torstaina ja osin perjantaina suursiivon huushollissa, koska viikonlopuksi mökille oli tulossa hulinaa. Oli oikein hyvä juttu välillä nollata asumuksen kaaos, vaikka remontti onkin kesken. Tänään olikin sitten hyvä aika ottaa ompelukone esille ja ryhtyä verhojen ompeluun. Pyyhin lattiat vielä ensin staattisella liinalla. Teen sen yleensä aina ennen ompelemiseen ryhtymistä, varsinkin silloin, kun ompelen suuria kankaita.

Viime IKEA:n reissulla, josta on jo tosin jonkin verran aikaa, tyttäreni osti Sebragräs-kangasta. Niistä olisi tarkoitus neuloa verhot pojan huoneeseen.

Kangasta aiottiin ostaa ensin lyhyehköjä verhoja varten, mutta kuvio ei mallannut millään, koska kuvioväli oli siinä melko pitkä. Loppujen lopuksi päädyimme pitkiin verhoihin, joten kangasta piti ostaa 5,6 metriä.

Ompelin 9 cm leveän yläpään taitoksen purjerenkaita varten. En silittänyt taitokseen tukikangasta, koska materiaali on sen verran paksua, ettei tarvitse. Purjerengas-pakkauksessa on hyvät neuvot renkaitten kiinnittämiseen sekä mitoitukseen.

Itselläni on renkaista jo sen verran kokemusta, että kiinnitin ne vanhoilla mitoilla. Koska homma oli mielestäni helppoa, niin enkös vaan piirtänyt huolimattomuuttani yhden reiän paikan vähän väärään kohtaan. Onneksi kangas oli siinä kohtaa harmaa ja sain kuulakärkikynällä piirtämäni kaaren kummaamalla pois. Sain tänään myös sen verran aikaiseksi, että lyhensin kuusi ostamaani olohuoneen verhoa. Nyt ei tarvitse enää sitä asiaa miettiä, vaan minulla on ne valmiina odottamassa aikaa parempaa.

Seuraaville ompeluksilleni täytyykin sitten riittää ullakon pikkupöytä. Se on kylläkin vielä varastossa, mutta jospa sitten huomenna saisin sen raijattua sisälle.

2 kommenttia:

  1. Hienoa kun osaat itse tehdä ton homman. Mulla ei ole ompelusormea ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun katselen esim. kansalaisopistossa tehtyjä tilkkutöitä, niin voin sanoa samaa. Tai sanotaanko, että kärsivällisyyteni ei riittäisi.

      Poista