25.4.2017

Munankuorimosaiikki bambuvatiin


Bambuvati ja munankuorimosaiikkia
Sain viimeinkin valmiiksi kansalaisopiston munankuorimosaiikki-työnäytöksessä aloittamani vadin. Joskus sattuu vaan laiskottamaan. Vati on bambua ja ostin sen aikoinaan kirpputorilta eurolla. Se on 35 cm halkaisijaltaan ja melkein 5 cm korkeudeltaan.

Maalasin työn ensin mustalla Helmi-kalustemaalilla. Munankuoret liimasin pääosin puuliimalla. Käytin joissakin kohtaa Erikeeperiä, mutta pinnan hiontavaiheessa sillä liimatuissa kohdissa irtosi muutamia pieniä murusia. Pinnan lakkasin pariin kertaan vesiohenteisella huonekalulakalla.

Tytär tämän jo halusi itselleen, joten mukavaa kun kelpaa.

3 kommenttia:

 1. Onpa upea! Teen mosaiikkitöitä ja olen tästä tosi kiinnostunut. Löytyykö tekniikkaan jostain tarkempia ohjeita? Kiva blogi muutenkin Sinulla :)

  T. Virpi

  http://kaunismaessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos. Munankuorimosaiikista löytyy parempaa tietoa esim. kirjasta "Munankuorimosaiikkia". Löytyy useimmasta kirjastosta.

   Ihan ensiksi pitää munankuoret liottaa ja irroittaa niistä kalvo. Itse maalaan pohjamateriaalista riippuen työn akryylimaalilla tai huonekalumaalilla. Jospohja on kivan värinen, jätän sellaiseksi. Pinnan voi värjätä esim. akryylimaaleilla tai vesivärillä. Tasoittelen värin pintaan usein talouspaperipalalla. Pinnat lakkaan kaluste- tai decoupage-lakalla. Tämä on vähän sellaista tekemistä, että kokeilemalla oppii ja vain mielikuvitus on rajana.

   Poista