26.4.2017

Vetkuttelu on joskus hyvä juttu

Roskistavaraa
Ostin jo helmikuun puolella alennusmyynnin lisäalesta punaisen t-paidan. Ajattelin, että punainen väri olisi pitkästä aikaa ihan kiva juttu - ja värillä ei niin väliä kun halvalla sain.

Pidin paitaa käyttämättömänä kaapissa viime sunnuntaihin saakka. Säästin sitä, koska ajattelin tuunata sen. Mielikuvassani ompelin siihen kuviollisen helman, tereet hihansuihin ja jotakin kivaa kaulukseen... Mietin hengessäni, että jokin puna-valkoraitainen neulos olisi sopinut siihen. Jos epäonnistun, niin en korkealta putoa. Tuunaamiseen ei vaan tuntunut löytyvän kotoa sopivia tarvikkeita, joten asia jäi hautomisen asteelle.

Viime sunnuntaina otin t-paidan käyttööni, koska ajattelin, että saa luvan kelvata tuollaisenaan. Paita oli päivän päälläni ja sain siihen jotakin roisketta ruuanlaiton yhteydessä. Mietin, että pitäisikö se pestä ensimmäistä kertaa erillään, vaikka oli ihan tunnettua merkkiä. Eipä tarvinnut miettiä asiaa enempää, kun illalla nukkumaan mennessä huomasin rintsikkani olevan vaaleanpunainen, entinen valkoinen. En ollut edes hionnut päivän aikana.

Olisi sielua nyppinyt, jos olisin ehtinyt kuluttaa aikaani paitaan, koska se lensi roskikseen. Siitä ei olisi saanut edes siivousrättiä. En todellakaan ala leikkiä pyykinpesun kanssa muutaman euron ostoksen vuoksi.

Olen joskus nähnyt pihan yli vedetyssä pyykkinarussa kuivumassa olevia vaatteita, jotka olivat kaikki punaisen eri sävyissä. Niitä oli niin paljon, että kiinnitin huomioni niihin. Mietin, että oliko käynyt köpelösti vai tykättiinkö tuossa huushollissa vain tuosta väristä. Oli lähellä, ettei meilläkin olisi ollut koneellinen punaista pyykkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti