15.5.2017

Tetenarsissit odottamaan ensi kevättä


Loistojasmikkeen alla on hyvä olla
Istutin maahan hautausmaalta tuomani Tetenarsissit odottamaan ensi kevättä. Edelliset, monen vuoden aikana istuttamani, ovat menestyneet oikein hyvin viime vuoteen saakka. Pari viime talvea eivät ole olleet suosiollisia tuon kasvin talvehtimiselle, vaan keväällä ei ole noussut enää mitään niistä pintaan. Ennen keväisin on narsissit kukkineet runsaasti matalan varren päässä. Lyhytvartisuus johtuu kait siitä, että olen istuttanut ne talvehtimista varten syvemmälle kuin mitä ne ovat ostetuissa ruukuissa.
Uudet Tetet ruukussa
Vaihdoin myös hyvin säilyneet, mutta varreltaan pitkiksi kasvaneet narsissit isompaan ulkoruukkuun odottamaan maahan istuttamista. En malttanut tehdä sitä vielä, koska niissä on vielä kauniit kukat, ja tuntuu, ettei kevät saa vauhtia ollenkaan.

"Täytyi" ostaa uusia narsisseja, koska myivät paikallisessa tarjouksessa noita kuvan kukkia 50 senttiä kappale. Yleensä muuten en osta keltaisia kukkia, koska luonto tarjoaa tuota väriä runsain mitoin. Varsinkin alkukesästä.
Pari orvokkia piristämässä ruukkua
Haudoilta jätin pari orvokkia terassia koristamaan. Kestävät kylmiä säitä ihan mukavasti. Sitten kun haudoilla on kesäkukkien istuttamisaika, tuon orvokit sieltä kukkamaahan. Leikkaan niistä varret melko lyhyiksi, jotta saan taas vähän ajan kuluttua runsaasti kukkivia orvokkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti