9.5.2018

Kotkansiipi ruukkuun sekä uusiokäyttöä

Kotkansiipiä, valkotäpläimikkä ja orvokkeja
Aitoja vanhoja astioita uusiokäytössä
Olin eilen illalla lapsenlapsia kaitsemassa. Lukaisin samalla pari sisustuslehteä, joista bongasin mielestäni hyvän idean - saniainen ulkoruukkuun.

Sen jälkeen kun mökiltämme kaadettiin koko pihan varjostava tammi, perennoissani on aivan vääriä lajikkeita. Kotkansiipi on yksi sellainen, joka kärsii suorasta auringonpaisteesta. Nyt kaivoin muutaman niistä ylös ja istutin terassille ruukkuihin. Ovat nyt katon alla puolivarjoisessa paikassa. Syksymmällä saavat sitten uuden paikan kasvaa talon varjoisalla seinustalla. Olemme taas paljon poissa maisemista, joten kasteluhommat on vähän niin ja näin. Jos eivät kestä koko kesää, niin eipä paljoakaan kaduta menetys.
Meillä on mökillä ollut jo vuosia käytössä vanhat pläkkiämpärit sekä lasten pesuvanna uusiokäytössä. Olemme kasvattaneet ämpäreissä yrttejä ja vannaan olen yleensä istuttanut kesäksi mansikantaimia.

Siirrän yrtit talveksi kasvimaahan ja nyt näytti timjami sekä oregano talvehtineen hyvin. Sain siis astioihin jo jotakin täytettä. Sellaista, joka kestää mahdolliset tulevat hallayöt. Mies kylvi siemenistä muutamia yrttejä. Toivottavasti taimet eivät tule liian aikaisin pinnalle. Harso niiden päälle yöksi tietenkin auttaa, mutta täytyy olla realisti. Vaikka kuinka on lämpimiä päiviä ja öitä, niin nyt eletään kuitenkin toukokuun alkupäiviä.

2 kommenttia:

  1. Siirrämme usein keväisin väärään paikkaan kasvaneita perennoja ruukkuihin, saa nopeasti näyttävää tulosts. Syksyllä ne voi sijoittaa uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kaikki ruukkukasvit tarvitse olla taimikaupoista ja kesäkukkia. Meillä on ollut piha remontissa ja jotkut perennakasvit ovat saaneet ruukuista "väistötilan". Kuunliljat kasvoi viime kesän aikana niin piukkaan juuria, etten meinannut saada millään pois ruukuista. Kauniita ja reheviä olivat.

      Poista