6.5.2018

Kasojen kevät

Taas on kasojen aika. Mökin puusavotta on loppusuoralla, mutta kotona on uusi urakka odottamassa oksasilppuria ja klappittamista. Huomaa ukolta luova astia silppurin alle!
Vanha koivu sai viimeisenä tuomion ja kaadettiin niitylle. Siellä niitä oksia riittää. Kerään samalla niistä kranssivärkkiä, joten aikaa kuluu ja varjot venyy.
Klapikasa odottaa pinoamista. Talvella pääsee taas nauttimaan takan lämmöstä.
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Sorakasa odottaa pihakiveyksen alle pääsyä. Piti homma tehdä jo syksyllä, mutta kun tuli pakkasia aikaisin ja sitten en vaan viitsinyt enää.
Osa pihalaatoista keskellä pihaa odottaa asettamista paikoilleen. Se on kuulemma sitten minun homma. Tein edellisenkin ja oli hyvä. Vanha jouduttiin vaan purkamaan terassilaajennuksen alta.
Kasa kiviä odottaa terassin reunustalle pääsyä. Osan olen jo laittanutkin. Sekaan istutan ahomansikkaa. Kestää kuivuutta, on kaunis ja satoisa. Peittää lähes kaiken alleen. Tässä vain yksi kasa. Osa kasoista on tarkoitus kaivaa maahan sadevesikuoppaan.
Koska kaikki sattuu samaan aikaan, niin särkikin on liikkeellä ja sitä pitäisi saada rapusyöteiksi rannan pakastimeen. Ollaan kalastettu niitä urakalla mökkinaapureiden kanssa.

Odotan hauisteni kasvamista johtuen kovasta soutamisesta. Ainakin kasvukipuja on.
Kevät on hienoa aikaa kaiken työn ohessa. Meillä kasvaa luonnossa runsaasti sini- ja valkovuokkoja. Niistä ei vaan saa tarpeekseen. Kuvan sinivuokot ovat koristamassa kukkapenkkiäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti