16.4.2019

Jättimuna liimavedestä ja talouspaperista

 
En tiedä, että onko jättimunat jo niin last season. Tein kuitenkin, koska tykkään niistä. Edellisistä jättimunista taitaakin olla jo pari vuotta, joista jemmassani on enää yksi. Toiseen näistä laitan suklaamunia ja toiseen tete-a-tete narsissin. Ilahduttavat lapsia ja lapsenlapsia kuten myös tietenkin itseäni.
Perinteisen muovikelmun sijaan laitoin ilmapallojen päälle muovipussit. Ne suojasivat mukavasti myös alusastioita, jotka toimivat telineinä. Sitten liimasin talouspaperin paloja ilmapallojen päälle kerroksittain. Liimavesiseoksen tein ihan mutu-tuntumalla.
Pintojen kuivuttua puhkaisin ilmapallot. Sitten leikkasin tekeleitteni reunat halutun mallisiksi. Sain muovipussit vielä ehjinä pois, joten toimivat vielä jatkossa käännettyinä vaikkapa kylppärin roskiksen pusseina. 
Kerrankin minulla on rairuohokylvökset kohdillaan. Kirjoittelin viime vuonna olevani ikuinen rairuoho-optimisti. Siemenet itivät silloin harvakseltaan, ja yleensäkin olen kylvämisissäni myöhässä.

Nyt kylvin kokeilumielessä viimevuotisia siemeniä lautasten reunoille ja keskelle uusia, mukana ohran jyviä. Eipä vanhat itäneet nytkään juuri ollenkaan.  Katsoin niiden viimeistä suositeltua käyttöpäivää, ja aikaa on vielä jäljellä. Eli noissakin on näemmä laatuongelmia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti