8.4.2019

Kangaskassien ompelua

Kassien malleja
Vanhat kangaskassini alkavat olla vähän risaisia ja osaa niistä ei voi pestä. Osa kasseista on niin pieniä, ettei ne sovi oikein mihinkään tarkoitukseen. Siispä ompelukone esille ja tutkimaan pohjatonta (?) kangasvarastoani.

Otin muutaman kangaskassin malleiksi uusien ompelua varten. Fundeerasin, että mikä niissä on hyvää tai huonoa - malli, koko, ompelemisen helppous... 

Löysin palan farkkukangasta. Sille en ollut vielä keksinyt käyttöä, joten tuumasin, että kasseihin se soveltuu oikein hyvin ja ei mene ainakaan heti rikki.
Koko kankaanpala käyttöön
Mittasin kankaan ja laskeskelin saavani siitä kolme kassia. Sain hukutettua ompeluksiini koko kangaspalan, ja ihan tarkoituksella. Leveyttä kasseille sain noin 45 cm ja korkeutta vähän enemmän.
Kahvojen asennusta
Sivusaumat kasseihin ompelin kolminkertaisella ompeleella. Koska farkkukangas on todella paksua, piti vähän etukäteen miettiä, miten kone jaksaa ommella paksuimmissa taitoskohdissa.
Näin tällä kertaa
Vanha Finntikkini se sitten vaan jaksoi ommella paksuimmatkin kohdat, eikä mennyt kertaakaan edes neula poikki.
Kassit valmiina

Yhden kasseista otan varakassiksi omaan käyttöön, kaksi muuta saa poika. Täytyy vaan pestä ne ensin, ettei kädet ja vaatteet värjäänny sinisiksi.
Nyt kun tekemisen vauhtiin olen päässyt, jatkan ompelemista jos vain säät sallii. Eli ulkona odottaa risusavotta heti kun ilmat paranee.

3 kommenttia:

 1. Tuolla vauhdilla syntyy paljon ompeluksia, ainakin jos teillä on lunta yhtä paljon kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lunta taas ihan riittämiin ja lisää tulee. Lopetettiin lintujen ruokinta, mutta täytyy lähteä metsästämään kaupoista pientä satsia siemeniä. Linnut käyvät taas täällä mökillä ikkunan takana ilmoittelemassa ruuan loppumisesta.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista