14.4.2019

Sunshine Blogger Award

Kiitos Kristiina, mantymaenelamaa.blogspot.com, haasteesta. Tässä olisi vastauksia haasteen kysymyksiin. Aikaa tässä vähän vierähti ja paremmin olisin voinut vastailla, mutta julkaisen jutun nyt tällaisenaan.

1. Mikä on blogisi tarkoitus ja kuinka se alkoi?

Tein ensimmäisen blogini, Visualistiska, korvaamaan perinteisen Portfolion opiskellessani visualistikoulussa. Pidän sitä piilossa enkä ole sitä päivittänyt enää kuuteen vuoteen. Siitä syttyi kipinä ja aloitin kirjoittamaan uutta blogia -  fisuska.blogspot.com, nainen kalassa. Siitä innostuin lisää kirjoittamiseen ja aloitin vielä tämän Merjee-blogin.

2. Mitä intohimo sinulle tarkoittaa?

Elo on jo niin tasaista, että intohimoakin esiintyy enää harvakseltaan. Sitä on löytynyt muunmuassa kuntotanssista, kalastuksesta, luonnosta, puutarhasta, kirjoista, taiteilemisesta, käsitöistä, laulusta, opiskelusta, työstä... Ongelmien ratkaisu taitaa olla ainoa "intohimo", joka on jäänyt elämään loppuiäksi.

Kait opiskelu on ollut jonkinlainen intohimo aikuisiällä, koska luin ylioppilaaksi etälukiosta, liiketalouden tradenomiksi ammattikorkeakoulusta, suoritin sihteerin ammattitutkinnon, ja nämä kaikki iltaisin. Visualistikoulutus oli opiskelua päivätoteutuksena. Lisäksi olen ollut kansalaisopistojen asiakkaana monet kerrat.

3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Kalastus on yksi parhaimmista rentoutumiskoemuksista, paitsi silloin kun iso kala pääsee karkuun. Myös marjastus ja sienestys ovat rentouttavaa puuhaa.

4. Mikä on viimeinen matkasi?

 

Viimeisin matkani oli elokuussa Savukoskelle, 1000 kilometrin päähän kotoa. Meillä on siellä kimppamökki kahden muun pariskunnan kanssa. Käydään yleensä pari kertaa vuodessa ja viivytään noin puolitoista kuukautta kesässä. Kuva ylhäällä on kesäkuulta. Kulleron varrella kiipeää ilmeikäs itikka.

 5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Yleensä olen matkustanut mieheni ja kavereitteni kanssa. Nuorempana lapset olivat usein mukana. Pisin reissu, minne olen matkustanut yksin, on Sao Pauloon. Reissu kesti yhteensä kolmisen päivää, eli hotellissa olin noin seitsemän tuntia. Oli siis työmatka kyseessä.

Nykyisin käydään harvakseltaan enää ulkomailla. Tallinnan matkat taitavat olla viimeisiä ulkomaanmatkoja.

6. Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

Joskus vielä aion mennä sukuloimaan Australiaan. Ihan unelmamatka olisi Englannin pieniin satamakaupunkeihin ja nummille. New Yorkissa olen käynyt, mutta sinne haluaisin vielä joskus uudelleen.

7. Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?

Viimeisin lukemani kirja on psykologinen trilleri nimeltään "Omantunnon tuska". Sen on kirjoittanut Patricia Highsmith. Lapissa on vähän kesken iltalukemiseni, joka on Sylvi Kekkosen "Lankkuaidan suojassa". Luin siellä myös samaisen kirjoittajan kirjan "Amalia". Näissä parissa viimeisessä uni tulee taatusti jos unohtaa kirjoitusvirheet. Eipä silti tässä itsekään täydellisiä olla.

8. Lempikirjallisuuslajisi?

Olen lukenut kaikki Agatha Christien kirjat ja tykkään yleensäkin dekkareista. Minua tosin kiinnostaa kaikenlainen kirjallisuus, eli mielialan mukaan valitsen lukemiseni. Osasin lukea jo ihan pienenä ennen kouluun menoa ja olin lapsena kirjaston suurkuluttaja. Varsinkin kesäisin reppu täyttyi pari kertaa viikossa opuksista.

Lainasin noin 10-vuotiaana Hannu Salaman "Juhannustanssit". Kirjastotäti yritti vähän estellä, mutta sanoin silmät kirkkaana kirjan olevan mielenkiintoinen. Oli niin tylsä, että jumiuduin jo ekalle sivulle. Kirjaa palauttaessani täti kyseli, että oliko hyvä kirja? En kehdannut sanoa, että lukematta jäi, vaan päästin pienen valkoisen valheen ja kehuin sitä hyväksi. Täytyykin joskus ottaa kyseinen kirja luettavaksi.

9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?

Yritän pitää vähän rajaa omista jakamisistani. Minusta on jotenkin noloa mainostaa esimerkiksi blogejani facebook-kavereille. Eri ryhmiin kyllä julkaisen tekemisiäni aihepiirien mukaan.

Tällä hetkellä minulla on kolme blogia, joita päivitän: merjee.blogspot.com on aktiivisin. Sitten minulla on blogi fisuska.blogspot.com sekä sukuseuran juuretsatakunnassa.blogspot.com. Näitä kahta edellistä päivitän todella harvakseen. Lisäksi päivitän sukuseuramme kotisivuja www.erikberg.fi. Toimin siis sukuseuran hallituksen sihteerinä.

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?

Tällä hetkellä enimmäkseen asun mieheni kanssa kakkosasunnossamme keskellä metsää järven rannalla. Ostimme viisi taloa noin 25 vuotta sitten neljän ystäväperheen kanssa. Kimpassa ollaan oltu siitä asti ja jokainen on tehnyt suuret remontit taloihinsa.

Lähin kauppa on kolmen kilometrin päässä, eli ollaan lähellä ison kunnan keskustaa. Aikuinen poikamme asuu kodissamme. Järjestely on järkevä ratkaisu tämän hetkiseen tilanteeseen. Olemme molemmat, mies ja minä, eläkkeellä, joten on ihan sama missä asumme. Koti on mökiltämme noin 40 kilometrin päässä, joten se ei ole matka eikä mikään.

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Minusta olisi tärkeää jakaa valistusta maailmaan saastuttamisesta sekä edistää keinoja haittojen vähentämiseksi.

Haluaisin ihmisille enemmän positiivista asennetta elämään. Haluaisin myös edistää tasa-arvoa. En oikein tykkää ylenkatsovista enkä vähättelevistä ihmisistä. Kai silti heilläkin on syynsä sellaiseen käyttäytymiseen?

2 kommenttia:

 1. Hei. Kiitos kun osallistuit haasteeseen. Oli tosi mukava lukea ajatuksiasi. Sinulla on paljon erilaisia taitoja, ja katselet ympärillesi avoimin silmin. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän pitää mielessä Helena Anhavan runon:
   Älä päästä itseäsi tietyn ikäiseksi,
   älä tietyssä asemassa olevaksi,
   niin olet vapaa tällaisenakin kevätpäivänä
   istumaan tavaratalon rappusille
   syömään tötteröjäätelöä.

   Poista